logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] DEMON RQ580 nie wchodzi na obroty - czy to nadmiar powietrza?

wierzba123 05 Lip 2020 13:34 10485 7
REKLAMA
  • #1 18800419
    wierzba123
    Poziom 16  
    Ocena: 78
    Witam,
    było dużo wątków na ten temat, ale nie znalazłem odpowiedzi.
    Kosa jak w tytule mam ją rok. Po zimie zalalem nowe paliwo stare było spuszczone.
    Jedno koszenie ok za drugim podejściem kosa nie wchodzi na obroty po dodaniu gazu dusi się i gaśnie.
    Wymieniłem świecę na Championa, nowa mieszanka z olejem Stihl. Dusi się dalej.
    Sprawdziłem filterek benzyny bez filterka to samo.
    Gaźnik regulacja nic nie daje. Rozebrałem gaźnik przedmuchałem poczyściłem membrama prosta. Wyjąłem sitko z gaźnika bez zmian.
    Przez przypadek przymknąłem dźwignię od ssania, wlot powietrza był praktycznie przymknięty miał z 1cm prześwit i kosa zaczeła wkręcać się na obroty. Dostaje za dużo powietrza ? Regulacja śrubką ze sprężynka od wysokich obrotów nic nie daje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18801370
    4495redberet
    Poziom 28  
    Ocena: 346
    Jak dla mnie to gaźnik do wymiany.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18802863
    wierzba123
    Poziom 16  
    Zamówiłem nowy gaźnik. Dam znać po wymianie.
  • #6 18807295
    wierzba123
    Poziom 16  
    Dotarł nowy gaźnik po problemach.
  • #7 18834247
    JVC 48
    Poziom 1  
    Sprawdź kolektor ssący lubi się odkręcić dlatego że jest krzywy i wydmuchuje spod niego uszczelkę
  • #8 18834733
    wierzba123
    Poziom 16  
    Po wymianie gaźnika kosa działa dobrze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kosą DEMON RQ580, która po zimie nie wchodzi na obroty, dusi się i gaśnie po dodaniu gazu. Wymieniono świecę na model Championa oraz zastosowano nową mieszankę paliwa z olejem Stihl, jednak problem nie ustąpił. Użytkownik sprawdził filtr paliwa oraz gaźnik, który był czyszczony, ale nie przyniosło to efektów. Po przymknięciu dźwigni ssania kosa zaczęła wkręcać się na obroty, co sugeruje nadmiar powietrza. W odpowiedziach zasugerowano wymianę gaźnika oraz sprawdzenie kolektora ssącego. Po wymianie gaźnika kosa zaczęła działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA