logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus C 360 gaśnie przy głębokim talerzowaniu - brak paliwa?

mietek1977 02 Sie 2020 07:33 2148 10
REKLAMA
  • #1 18849722
    mietek1977
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam, problem polega na tym że mi 60 gaśnie pod dużym obciążeniem. Tak jakby wypalała paliwo i muszę pod pompować parę razy ręczną i wtedy zapala. Dodam że 60 po kapitalce, pompa po regeneracji i pompka zasilająca nowa filtry nowe kranik nowy. Przykład taki podam że podczas talerzowania jak jest płycie to jest dobrze s jak trochę zagłębie to tak to wygląda jakby brakowało paliwa i wtedy gasnie
  • REKLAMA
  • #2 18849749
    Megawe
    Poziom 34  
    Ocena: 1433
    W kraniku jest śrubka z kontrą do regulacji wydatku paliwa, odkręć ją jeden obrót.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18851381
    mietek1977
    Poziom 10  
    Co do kranika to nie wiem w ogóle czy tam takie coś jest, korek jest drożny bo w ogóle trochę jeździłem bez korka i jest to sam Może na pompie jest coś źle ustawione
  • #6 18851850
    LENIWIEC_PL
    Poziom 28  
    Ocena: 320
    Witam.
    Nie kopci?
  • #7 18851919
    FAB 2002
    Poziom 20  
    Ocena: 195
    Zbiornik paliwa, oczywiście również został wypłukany podczas remontu? Z opisu wygląda na niedomiar paliwa w czasie pełnego obciążenia silnika. Do sprawdzenia: drożność układu zasilania i wydatek pompy zasilającej. Bywało, że w niektórych typach pompek popychacz był za krótki.
  • #8 18852411
    mietek1977
    Poziom 10  
    Nie kopci, standardowo trochę dymu widać, zbiornik cxyst, ale paliwo jest w tym oddtojmiku i we filtrach też
  • #9 18852831
    darfur5
    Poziom 35  
    Ocena: 1712
    Miałem coś podobnego w swoim ursusie a winą była mucha w kraniku zbiornika. Może to śmieszne ale kosztowało mnie sporo nerwów , taka błahostka.
  • #10 18853323
    mietek1977
    Poziom 10  
    Tzn, nie wiem czy dobrze kombinuje ale to tak jakby pompa nie dostaje paliwa to gdzieś wcześniej jest problem.ppmpka zasilająca jest nowa to zakładam że jest dobra, ale tak jakby ta pompka nie podawała paliwa. To albo nie dostaje że zbiornika albo coś się dzieje z pomką po rozgrzaniu silnika. A i jeszcze zauważyłem że z drugiego przewodu z pompy puszcza trochę paliwa

Dodano po 39 [minuty]:

A jeszcze jedno czy w odstojniku musi być pełno czy np TK z 3/4
  • #11 21411360
    andrzejmakowka15
    Poziom 1  
    >>18849722 Witam. Kiedyś miałem przypadek z weżykiem paliwa. W środku oderwał się kawałek gumy i tworzył się zawór. Jak dmuchałem, to powietrze szło do zbiornika, a jak pompka chciała zassać, to robił blokadę. Ot, taki sobie zawór zwrotny, he he. Po wymianie było ok.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy ciągnika Ursus C-360, który gaśnie pod dużym obciążeniem, zwłaszcza podczas głębokiego talerzowania. Objawem jest konieczność ręcznego pompowania paliwa, co sugeruje chwilowy brak dostatecznego zasilania paliwem. Traktor po kapitalnym remoncie, z nową pompą zasilającą, nową pompką i filtrami oraz nowym kranikiem paliwa. Wskazano możliwość niewłaściwej regulacji kranika paliwa (śruba z kontrą do regulacji wydatku paliwa), problemy z odpowietrzeniem zbiornika paliwa (drożność korka i ewentualne zasysanie powietrza), a także potencjalne niedrożności układu paliwowego lub niewłaściwy wydatek pompy zasilającej. Zwrócono uwagę na możliwe uszkodzenia wewnątrz przewodów paliwowych, np. oderwany kawałek gumy tworzący zawór zwrotny blokujący przepływ paliwa. Wskazano również na możliwość obecności muchy w kraniku, która może powodować problemy z przepływem paliwa. Autor zauważył, że z drugiego przewodu z pompy paliwo lekko wycieka, a poziom paliwa w odstojniku może mieć znaczenie dla prawidłowego zasilania. Brak kopcenia i czystość zbiornika oraz filtrów zostały potwierdzone. Sugerowane jest sprawdzenie drożności układu paliwowego, prawidłowej regulacji kranika i pompy oraz ewentualna wymiana uszkodzonych elementów przewodów paliwowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA