Witam Od roku jestem właścicielem samochodu Peugeot 308 SW T9 z roku 2018. wracając z pracy na ekranie w pewnym momencie pojawił się komunikat: awaria silnika napraw pojazd. Samochód nie stracił swoich osiągów i jechał tak jak dotychczas ale i tak postanowiłem się zatrzymać. Odpiąłem klemę na 10 minut sprawdziłem stan oleju i ponownie odpiąłem akumulator. Komunikat ikona zgasła ale już po 10 minutach jazdy znów się pojawiła. Postanowiłem jednak jechać dalej Chociaż do domu Miałem jeszcze 800 km. po przyjeździe do domu spakowałem się z rodziną i pojechałem na wakacje ponieważ auto nadal sprawował się normalnie. Na urlopie zrobiłem następne 1000 km a potem z powrotem do pracy 900 kilometrów i nadal wszystko z autem jest okej oprócz tej świecącej ikony i komunikatu. Ponieważ nie mam programu diagnostycznego do Peugeota podpiąłem zwykły interfejs i odczytałem kod błędu P00BC. Wymieniłem filtr powietrza przeczyściłem Styki od przepływomierza zresetowałem kolejny raz błąd i był spokój przez jakieś 30-40 km. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek to proszę o kontakt ponieważ chciałbym to jakoś rozwiązać a koszt samego zdiagnozowania w ASO to ponad 300 zł i jestem pewien czy za te pieniądze wskażą dokładną usterkę chociaż w moim odczuciu żadnej usterki nie ma.