Cześć, zakładam nowy wątek bo nie znalazłem nic podobnego. Mam Toyotę z 2008 r. e15 1,4 beznyna. Parę tygodni temu jadąc w trasie zapaliła mi się kontrolka ABS. Chwilę póżniej check enegine. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu samochodu ABS zniknęła, została "check engine". Żadnych innych objawów. Następnego dnia problem zniknął. Po okołu tygodniu po odpaleniu samochodu to samo + dodatkowo Power Steering i brak wspomagania. Po paru kilometrach wspomaganie wróciło, ale tylko na godzinę. Od tamtej pory wspomaganie raz jest, raz znika. Razem z kontrolką P/S nie działa prędkościomierz, a obrotomierz szaleje. Zmasowanie, styki i inne podstawowe rzeczy sprawdzone - problem nie zniknął. Pokazuje się kod błędu u0129. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Z gór dziękuję za podpowiedź.
Byłbym zapomniał: wcześniej pokazywało również jakieś błędy, ale w tej chwili nie mogę się połączyć. Pamiętam, że było to "brak łączności z szyną CAN" czy coś takiego.
Byłbym zapomniał: wcześniej pokazywało również jakieś błędy, ale w tej chwili nie mogę się połączyć. Pamiętam, że było to "brak łączności z szyną CAN" czy coś takiego.