logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 10 dziwne powiadomienie nie da się nic zrobić

Netris 13 Wrz 2020 14:02 444 8
REKLAMA
  • #1 18921185
    Netris
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Dzisiejszego dnia korzystałem z komputera. Pobrałem program Audacity z jakiejś ruskiej strony. Gdy uruchomiłem program mój komputer ponownie się uruchomił i pojawiło się to, inne konta na komputerze takie jak administrator i moje drugie normalnie działają.

Windows 10 dziwne powiadomienie nie da się nic zrobić Windows 10 dziwne powiadomienie nie da się nic zrobić Windows 10 dziwne powiadomienie nie da się nic zrobić Windows 10 dziwne powiadomienie nie da się nic zrobić
  • REKLAMA
  • #2 18921190
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15430
    Może łaskawie opiszesz problem zamiast zamieszczać obrazki z których nic nie wynika?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 18921202
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10418
    Zapewne jakas infekcja, do tego ten komunikat po rosyjsku.

Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania addition.txt oraz frst.txt.
  • REKLAMA
  • #4 18921207
    Netris
    Poziom 3  
    Tryb awaryjny nie działa, nic się nie da zrobic

Dodano po 6 [minuty]:

A da się to jakoś naprawić przez cmd? Bo wszystkie programy są zablokowane tylko nie cmd
  • REKLAMA
  • #5 18921215
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10418
    Napisales, ze inne konta dzialaja, wiec tam uruchom FRST.

Mozesz tez usunac to uszkodzone konto i utworzyc nowe, wczesniej zgraj co tam masz waznego i ile cos masz.
  • #6 18921220
    Netris
    Poziom 3  
    Ok, spróbuje
  • REKLAMA
  • #7 18921235
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2003
    Witam,
    Netris napisał:
    ...Pobrałem program Audacity z jakiejś ruskiej strony. Gdy uruchomiłem program mój komputer ponownie się uruchomił i pojawiło się to...

sam prosisz sie o klopoty, czemu nie z oficjalnej strony, Bez urazy ale brak ci podstaw do przezycia.
    Pozdrawiam
  • #8 18921239
    Netris
    Poziom 3  
    Zeskanowałam komputer za pomocą programu Norton antywirus i znalazło mi dwa zagrożenia, jedno zwykle o nazwie trojan gen 2 a drugie o nazwie Nieznanej, po usunięciu tych zagrożeń wszystko działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem działającym na systemie Windows 10, który po uruchomieniu programu Audacity z nieznanej strony internetowej zrestartował się, a następnie pojawiło się dziwne powiadomienie. Inne konta użytkownika działały normalnie. Użytkownicy forum zasugerowali, że problem może być spowodowany infekcją wirusową, zwłaszcza biorąc pod uwagę rosyjski komunikat. Rekomendowano użycie narzędzia FRST do analizy systemu oraz skanowanie za pomocą oprogramowania antywirusowego. Po przeprowadzeniu skanowania Norton antywirus wykrył dwa zagrożenia, w tym trojana, które po usunięciu przywróciły normalne działanie systemu. Pojawiły się również sugestie dotyczące usunięcia uszkodzonego konta i utworzenia nowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA