Dzisiejszego dnia korzystałem z komputera. Pobrałem program Audacity z jakiejś ruskiej strony. Gdy uruchomiłem program mój komputer ponownie się uruchomił i pojawiło się to, inne konta na komputerze takie jak administrator i moje drugie normalnie działają.
Zeskanowałam komputer za pomocą programu Norton antywirus i znalazło mi dwa zagrożenia, jedno zwykle o nazwie trojan gen 2 a drugie o nazwie Nieznanej, po usunięciu tych zagrożeń wszystko działa.
✨ Użytkownik zgłosił problem z komputerem działającym na systemie Windows 10, który po uruchomieniu programu Audacity z nieznanej strony internetowej zrestartował się, a następnie pojawiło się dziwne powiadomienie. Inne konta użytkownika działały normalnie. Użytkownicy forum zasugerowali, że problem może być spowodowany infekcją wirusową, zwłaszcza biorąc pod uwagę rosyjski komunikat. Rekomendowano użycie narzędzia FRST do analizy systemu oraz skanowanie za pomocą oprogramowania antywirusowego. Po przeprowadzeniu skanowania Norton antywirus wykrył dwa zagrożenia, w tym trojana, które po usunięciu przywróciły normalne działanie systemu. Pojawiły się również sugestie dotyczące usunięcia uszkodzonego konta i utworzenia nowego. Wygenerowane przez model językowy.