logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Officejet 4630 - Brak reakcji po podłączeniu, błędne działanie karetki i tacki

pustan 02 Paź 2020 16:57 1341 0
REKLAMA
  • #1 18955394
    pustan
    Poziom 19  
    Ocena: 1688
    Witam kolegów.

Kupiłem w cenie 15zł uszkodzoną drukarkę HP Officejet 4630. Sprzedający podał tylko, do naprawy, na części lub elektrośmieci.
    Jakie oznaki po podłączeniu do prądu. Przede wszystkim cisza. Karetka nie rusza.Zablokowana, ręcznie nie można przesunąć. Tacka z pampersami ani drgnie.
    Żaden silnik nie pracuje.Drukarka włącza się sama po włączeniu wtyczki sieciowej.
    Miga z częstotliwością około 1 sekundy przycisk zasilania. Rozebrana by sprawdzić czy niema resztek papieru. Na to wskazuje numer kodu błędu. Pampersy można przesunąć ręcznie do tyłu kręcąc za ślimak silniczka.wtedy można przesunąć karetkę.
    Przy oględzinach znalazłem prawdopodobnie uszkodzony element. Jest luźny. Chyba powinien być z czymś spięty.Jeśli ktoś ,coś,...Zdjęcia poniżej.

HP Officejet 4630 - Brak reakcji po podłączeniu, błędne działanie karetki i tacki HP Officejet 4630 - Brak reakcji po podłączeniu, błędne działanie karetki i tacki HP Officejet 4630 - Brak reakcji po podłączeniu, błędne działanie karetki i tacki

Coś mi się udało :D Po odpięciu skanera drukarka rusza. Ale wyświetla komunikat "błąd skanera" i nie można wykonywać dalszych operacji (skanowanie ,drukowanie)
  • REKLAMA
REKLAMA