Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów

Givenchy666 09 Oct 2020 23:32 1530 4
    Givenchy666
    Level 2  
    Witam,

Posiadam taką oto hulajnogę elektryczną, kupioną na Allegro:

Podzespoły:

hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów
    hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów
    hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów hulajnoga elektryczna Lambo lx-400 prośba o pomoc w doborze podzespołów

Przy zmianie ustawień na wyświetlaczu LCD-S5, wyciągała nawet 60 km/h przez pierwszy kilometr na pełnej baterii. Ale chyba przedobrzyłam coś z ustawieniami. Wszystko było OK do czasu, póki silnik nie zaczął głośno chodzić i szybko się nagrzewać. Był taki moment, że przy wjeździe pod górę ze stałą prędkością 30 km/h na 4 biegu, hulajnoga straciła moc. Założyłam że silnik sie uszkodził i kupiłam nowy z sterownikiem na Ali Express:

Nowy sterownik okazał się za duży i ilość kabli się nie zgadzała (wiem... mój błąd, że nie policzyłam kabli, ale bardziej zależało mi na silniku, ponieważ sądziłam że kontroler jest nadal sprawny). Co się później okazało, w oryginalnym kontrolerze przepaliły się mosfety, więc je podmieniłam z nowego. Coś jednak nie zadziałało bo hulajnoga chodziła przez pierwsze 5 minut na 80% i miała wspomaganie, a później wspomagania nie było i jechała max do 50 km/h. To wszystko w miejscu przy uniesionym kole.
    W związku z tym, moja prośba o pomoc, w doborze kontrolera lub podesłanie linku, gdzie mogłabym takowy zakupić. Nie mogę go nigdzie znaleźć, a przejrzałam już sporo aukcji.
    Mam też wątpliwości, czy te wszystkie podzespoły będą ze sobą pasowały... Nowy silnik ma 36V, a oryginalny nie jest nigdzie opisany, ale kupilam taki, żeby pasował do oryginalnego kontrolera DC36V.
    Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć na ten temat - będę wdzięczna :)
    Givenchy666
    Level 2  
    Tak zgadza się oryginalny taki był.
    Ale ten nowy kontroler który zamówiłam wygląda tak:

I jest większy, bo ma wymiary ok. 92x52x26 mm. Oryginalny miał 85x40x25 mm.
    Szukam identycznego kontrolera jak ten stary lub model równoważny, który będzie kompatybilny z resztą podzespołów.
    Mandarynio1
    Level 1  
    Cześć Givenchy666. Jeśli jeszcze posiadasz tą hulajnogę mam taką prośbę czy mógłbyś mi napisać jakie ma ustawienia fabryczne? Też mam taką i pomieszałem w ustawieniach i teraz mam z nią problemy
    MateuszCk1973
    Level 2  
    Macie może ustawienia jakie powinna posiadać fabrycznie? Cos poprzestawiałem i nie jeździ wgl. Z góry dziękuję za pomoc