logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integracja Zamel SRW-01 i ROPAM ALARM NeoGSM-IP WiFi w jednym systemie sterowania

arnie123 11 Paź 2020 11:01 477 1
REKLAMA
  • #1 18970743
    arnie123
    Poziom 10  
    Witam,
    Chciałbym stworzyć nastepujący system sterowany zdalnie:
    - zestaw alarmowy (8 czujek, mam już wyprowadzone kable), który łączy się z internetem i wysyła powiadomienia o ewentualnej ingerencji. Wydaje mi się, że ROPAM ALARM NeoGSM-IP WiFi by spełnił moje oczekiwania.
    - sterowanie roletami (4 rolety, kable tylko wyprowadzone do właczników przy oknach). Wydaje mi się że trzeba tu zastosowac system bezprzewodowy Zamel SRW-01.

Moje pytanie teraz brzmi. Czy da się te wszystkie elementy połączyć w jedną całość i sterować zarówno alarmem jak i roletami z poziomu jednej aplikacji?
    Jeśli nie to czy istnieje jakieś inne rozwiązanie (inny system alarmowy lub roletowy), które umożliwi takie sterowanie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
    Artur
  • REKLAMA
  • #2 18971137
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 604
    Do rolet zastosowałbym Shelly 2,5 bo i tak musisz zakupić jakiś sterownik Shelly ma wiele funkcji ma własną bardzo rozbudowaną apkę gdzie wszystko ustawiasz możesz robić sceny, grupy itp. sterowanie każdej rolety z telefonu ustawienia w % zamknięcia otwarcia itp. Ma 14 sztuk i polecam.
    Do zsynchronizowania to z alarmem wykorzystałbym również Schelly jako dodatkowy moduł sterujący roletami z centrali alarmowej która to już musi przekazać sygnał przekaźnikiem.
REKLAMA