logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Faac 740-nie dziala, miga sie wyswietlacz, pojawia jedna cyfra.

lukas198820 05 Lis 2020 20:38 2661 6
REKLAMA
  • #1 19023815
    lukas198820
    Poziom 15  
    Ocena: 333
    Czesc forumowicze.
    Normalnie rece opadaja..Pojechałem dzis podłączyć drugi zamontowany naped Faac740.
    Okazuje sie że gdy podlaczyłem wszystko, wyswietlacz zaczal mi pokazywac 2, zamiast 02 na segmentowym wyświetlaczu co oznaczałoby że brama jest zatrzymana.
    Jak przejezdzam magnesem na otwiwranie to raz pojawi sie 03 a czasem 3, Czasem nic sie nie pojawi i naped nie rusza..

Faac 740 to teraz juz kompletna loteria coraz gorsza jakość.

Wrzucam linki

Faac 740-nie dziala, miga sie wyswietlacz, pojawia jedna cyfra.
    Załączniki:
    • faac 740.mp4 (18.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19024118
    lukas198820
    Poziom 15  
    Zle, to inna robota..W innym miejscu.Nic nie wymienialem.

Zamontowalem naped tydz. temu i teraz go laczylem. Podpialem zasilanie, fotokomorki i lampe na 230 V.
    Po wpieciu zasilania wyswietlacz zaczal migac..Nie widze uszkodzonych kondensatorów ani niczego.
  • REKLAMA
  • #5 19035112
    lukas198820
    Poziom 15  
    To nie wina wtczek. Po wpieciu okazywało sie tak samo...
    Zawiozlem do sklepu bo na gwarancji byla.Okazała sie uszkodzona
    Wymienili na inna i naped działa.
  • Pomocny post
    #6 19036235
    glider33
    Poziom 24  
    Ocena: 171
    Przestałem montować FAAC 740 jakieś półtora roku temu, bo zamiast montować nowe napędy to ciągle jeździłem na awarie tego syfu. Owszem, kiedyś to był bardzo dobry napęd i osobiście zamontowałem tego kilkaset sztuk. Niestety to co teraz produkują to jakaś popierdółka, a nie FAAC 😉

Najpierw zaczęło się od tego, że centrale dostawały czkawki i brama przesuwała się bardzo powoli, a nawet zatrzymywała się. FAAC przyznał, że to wada fabryczna i musiałem wysyłać centrale na serwis na wymianę procesora. Później niby wypuszczali centrale, które miały być ok, ale tak nie było. Miałem nawet wizytę technicznego z FAAC, który rozwiązał problem wyłączając w menu centrali wszelkie spowolnienia i hamowania, a siła musiała być ustawiona na maxa czyli 50 bo inaczej centrala wariowała. Pozostawię bez komentarza usunięcie awarii w ten sposób...

Z innych awarii, to np. piski dochodzące że środka napędu (podobno zamiast łożysk zaczęli stosować jakieś plastikowe wałki ślizgowe-info z serwisu Faac), a padające czujniki krańcówek to norma w tych napędach, być może niesprawność tego czujnika spotkała autora wątku, chociaż bardziej to będzie problem z centralą.
  • REKLAMA
  • #7 19040030
    lukas198820
    Poziom 15  
    Dzieki za infirmacje.
    Centralka zostala wymieniona na inna.
    Za darmo i to w sklepie tego samego dnia Byla wadliwa, w skeoie dzialo sie samo.

Temat do zamkniecia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z napędem Faac 740, który po podłączeniu wyświetlał błędne kody (2, 03, 3) i nie uruchamiał bramy. Po sprawdzeniu podzespołów i braku widocznych uszkodzeń, okazało się, że napęd był wadliwy. Po wymianie na nowy, problem został rozwiązany. Inni użytkownicy podzielili się negatywnymi doświadczeniami z jakością napędów Faac 740, wskazując na częste awarie i problemy z centralami, które wymagały serwisowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA