logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wartość zakupu urządzenia wielofunkcyjnego Lexmark MC3224adwe za 999zł na Morele

kisiol 28 Lis 2020 18:13 684 10
REKLAMA
  • #1 19075418
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 468
    Witam. Chcę kupić Urządzenie wielofunkcyjne Lexmark MC3224adwe . Znalazłem ofertę na Morele w przecenie 999zl. Urządzenie będzie używane w domu, czy ono jest warte uwagi.
  • REKLAMA
  • #2 19075649
    abcpawel
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    Jeżeli stać Cię na zakup kompletu tonerów za 1500 zł po 2 ryzach papieru to bierz w ciemno!
  • #3 19075680
    ay56
    Poziom 33  
    Ocena: 476
    Witam to jusz lepszym wyborem będzie Brother .
    lexmarki , hapeki, mnie zawiodły a brother działa do dziś.
  • REKLAMA
  • #5 19075744
    ay56
    Poziom 33  
    Ocena: 476
    brothery są tanie w utrzymaniu.
    Załączniki:
    • Brother HL-L8260CDW - Drukarki laserowe kolorowe - Sklep komputerowy - x-kom.pl.pdf (1.61 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 19076130
    abcpawel
    Poziom 20  
    Ocena: 74
    Jakby to powiedzieć, z laserówkami tego typu będziesz miał problem.
    Jeśli będziesz pakował zamienniki.
    Jeśli nie zależy Ci na duplexie i podajniku to coś co bardzo tanio drukuje to atrament brother t510.
    Posiada wifi, jest wersja t710, ma dodatkowo podajnik.
  • #7 19076323
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 555
    Unikalbym lexmarkow że względu na koszty. Samsung, HP lub brother.. Reszta - odpuściłbym. Twój wybór. Ale lexmarkowi zdecydowane NIE.
  • REKLAMA
  • #9 19077525
    pingwin137
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    kisiol napisał:
    Ok. Dzięki za informację.

Połowa, która się tu się wypowiada odradza ci lexmarki. Ja pracuję z tymi urządzeniami na co dzień, serwisuje je i jakoś nie miałem żadnego urządzenia uszkodzonego przez zamienniki. Zamienniki pogorszają jakość wydruku to fakt ale nie zdarzyło mi się żeby zepsuły jakiekolwiek urządzenie. Niektórzy nawet nie wiedzą co piszą bo Samsung i HP to teraz tak na prawdę jeden koncern. 99% osób będzie ci polecać to co sprzedaje. Ja patrzę na to trochę inaczej.
  • #10 19077695
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 468
    Czytam właśnie opinie na ten temat. Chwalą sobie te urządzenia, jeden problem to nie mogę znalezć zamienników tonera do tego urządzenia. Z drugiej strony za nim przedrukuję dwie ryzy papieru na potrzeby domowe to mnie 2lata minimum. Cena też jest dość atrakcyjna 999zl za nowy sprzęt. Mam chęć to kupić.
  • #11 19077828
    Bery_Butrym
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Cześć,

W nowym urządzeniu masz zainstalowane tonery startowe na 500 kartek.

Celowe działania Lexmarka od wielu lat. Przezucają część kosztów produkcji na tonery, a urządzenia sprzedają poniżej kosztów produkcji logistyki i dystrybucji.

Jestem pewny, że nawet za 2 lata nie będzie dostępnych przyzwoitych jakościowo tonerów do tego urządzenia.

Kup jakiegoś brothera, będziesz bardziej zadowolony.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup urządzenia wielofunkcyjnego Lexmark MC3224adwe w cenie 999 zł na Morele, jednak otrzymuje wiele negatywnych opinii na temat tej marki. Wiele osób odradza Lexmarka, wskazując na wysokie koszty eksploatacji, zwłaszcza związane z tonerami, które mogą być drogie i trudne do znalezienia. Zamiast tego, polecane są urządzenia marki Brother, które są uznawane za tańsze w utrzymaniu. Użytkownicy zwracają uwagę na problemy z zamiennikami tonerów w Lexmarkach oraz na to, że nowe urządzenia są sprzedawane z tonerami startowymi, co może prowadzić do dodatkowych kosztów. Wskazują również, że Lexmarki mogą nie być dostępne w przyszłości z odpowiednimi tonerami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA