logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WD80K52E0ZW/E0 (eco bubble ) Głośne wirowanie

krzychu190 28 Lis 2020 19:16 3444 11
REKLAMA
  • #1 19075555
    krzychu190
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam
    Panowie nowa pralko suszarka samsung eco bubble, a strasznie głośno wiruje, jakby bęben był krzywy i miał mega bicie. Czy to jakiś błąd przy pierwszym montażu czy może to raczej wina pralki? Jeszcze podczas tego wirowania zbiera się ciemny pył, proszek pod pralka, jakby pył że szczotek albo z jakiegoś magnesu?
    Załączniki:
    • VID_20201128_185947.mp4 (44.78 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19075997
    krzychu190
    Poziom 12  
    Tak, 4 śruby jak było w instrukcji wykręciłem przed uruchomieniem, strasznie bije bęben jakby w prawa stronę pralki i tam to mocniej słychać.
    Dzięki Panowie za podpowiedzi dam znać jak wezwę serwis 🖐️
  • #7 19076556
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1059
    Nagraj filmik. Ale jeśli usunąłeś blokady (czyli wykręciłeś śruby, wyciągnąłeś plastikowe przpienie i zalożyłeś zaślepki) i pralka na gwarancji to nic więcej nie możesz zrobić.
  • REKLAMA
  • #8 19077075
    wiesiekmisiek
    Poziom 33  
    Ocena: 521
    krzychu190 napisał:
    Tak, 4 śruby jak było w instrukcji wykręciłem przed uruchomieniem, strasznie bije bęben jakby w prawa stronę pralki i tam to mocniej słychać.
    Dzięki Panowie za podpowiedzi dam znać jak wezwę serwis 🖐️

Wypoziomowana dobrze?
  • REKLAMA
  • #9 19077812
    krzychu190
    Poziom 12  
    Pralka wypoziomowania, jest nowa mam ją 2 tygodnie i od początku tak było. Jutro wzywam serwis bo jest na gwarancji i jak kolega wyżej napisał nic zrobić nie mogę. Dam znać co było.

Dodano po 2 [minuty]:

Chciałem się dowiedzieć czy wszystko zrobiłem dobrze przed uruchomieniem, żebym nie wyszedł na głupka jak przyjedzie serwis 😉
  • #10 19098701
    krzychu190
    Poziom 12  
    Witam Panowie
    Był serwisant i okazało się że dolna waga z przodu bębna jest pęknięta. W przyszłym tygodniu mają przyjechać wymienić i zobaczy u czy będzie dobrze.
  • #12 21272443
    crobe
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Witam.
    Miałem ten sam problem, pomogło podłożenie podkładki pod łbem śruby w dolnym mocowaniu amortyzatorów. Dzięki temu możemy ścisnąć amortyzator w uchwycie, a te odgłosy to luz pomiędzy stalową tulejką amortyzatora i śrubą.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nową pralko-suszarką Samsung Eco Bubble, która głośno wiruje, co sugeruje uszkodzenie bębna lub niewłaściwy montaż. Po usunięciu blokad, pralka nadal wydaje niepokojące dźwięki, a także zbiera się ciemny pył pod urządzeniem. Użytkownik potwierdza, że pralka jest wypoziomowana i wezwał serwis. Po interwencji serwisanta stwierdzono pęknięcie dolnej przeciwwagi bębna, co może być przyczyną hałasu. Inny użytkownik zasugerował podłożenie podkładki pod śrubę mocującą amortyzator, co również pomogło w jego przypadku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA