Mam laptopa Samsung NP300E7A, zakupiony ponad 5 lat temu. Windows 7 64bit, wersja bios Phoenix 2.1 09QA. System mi ostatnio zwolnił i chciałem go przywrócić do stanu początkowego (już raz tak robiłem, wszystko było ok), jako że na partycji SAMSUNG_REC został utworzony obraz systemu w stanie początkowym. No i chcę właśnie tak przywrócić, ale kiedy podczas uruchamiania wciskam F4 (zawsze wtedy uruchamiał się Samsung Recovery Solution 5 i można było przywrócić system) pokazuje mi się "Invalid Recovery Area". Sprawdziłem, partycja SAMSUNG_REC jest ok, nawet nadałem jej literę dysku G, ale nie pomogło. Dlaczego nagle system podczas rozruchu nie może znaleźć partycji recovery? Da się coś zrobić?
PS. Aha, może to będzie mieć jakieś znaczenie. Kiedy niedawno wszedłem do SRS 5 podczas uruchamiania i wyszedłem nie robiąc tam nic, to kiedy się zalogowałem na swoje konto zobaczyłem, że nie ma dysków D i E - niespodziewanie zniknęły. Udało mi się je przywrócić programem EaseUS partition recovery ( proces trwał może 20 sekund, tak jakby tylko przypisywał litery dyskom). To było dziwne.
PS. Aha, może to będzie mieć jakieś znaczenie. Kiedy niedawno wszedłem do SRS 5 podczas uruchamiania i wyszedłem nie robiąc tam nic, to kiedy się zalogowałem na swoje konto zobaczyłem, że nie ma dysków D i E - niespodziewanie zniknęły. Udało mi się je przywrócić programem EaseUS partition recovery ( proces trwał może 20 sekund, tak jakby tylko przypisywał litery dyskom). To było dziwne.