Witam chciałem zapytać czy dysk jest sprawny, bo wydaje mi sie, że prędkości są za niskie jak na ssd.
Parametry PC:
dysk: Crucial MX500 500 GB 2.5''
płyta główna: P8H67-M LE
procesor: Intel core i5 2500
grafika: gtx 1050
ram: 8gb, producenta nie pamiętam
Parametry dysku podane przez producenta:
Szybkość odczytu: 560 MB/s
Szybkość zapisu: 510 MB/s
Przy dysku jest kabel SATA III
Kolejny problem to 100% zużycie dysku. Nie mam pojęcia skąd sie to bierze. Komputer może cały dzień działać normalny i nagle zostaje cały zamulony i nic nie można zrobić. Wystąpiło to już kilka razy, dzisiaj po skopiowaniu pliku zaczął się zacinać jak nigdy wcześniej. Reset komputera nic nie dał mimo, że wcześniej to rozwiązywało problem. Dopiero po odczekaniu 20 minut użycie dysku spadło do kilku/zera procent. Dysk jest nowy i system też, mam go może 2 tygodnie. Wyłączałem automatyczne aktualizacje Windows Defender ale to nic nie dało. System to Windows 10 Pro.
Parametry PC:
dysk: Crucial MX500 500 GB 2.5''
płyta główna: P8H67-M LE
procesor: Intel core i5 2500
grafika: gtx 1050
ram: 8gb, producenta nie pamiętam

Parametry dysku podane przez producenta:
Szybkość odczytu: 560 MB/s
Szybkość zapisu: 510 MB/s
Przy dysku jest kabel SATA III
Kolejny problem to 100% zużycie dysku. Nie mam pojęcia skąd sie to bierze. Komputer może cały dzień działać normalny i nagle zostaje cały zamulony i nic nie można zrobić. Wystąpiło to już kilka razy, dzisiaj po skopiowaniu pliku zaczął się zacinać jak nigdy wcześniej. Reset komputera nic nie dał mimo, że wcześniej to rozwiązywało problem. Dopiero po odczekaniu 20 minut użycie dysku spadło do kilku/zera procent. Dysk jest nowy i system też, mam go może 2 tygodnie. Wyłączałem automatyczne aktualizacje Windows Defender ale to nic nie dało. System to Windows 10 Pro.