logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile

brajciu 07 Gru 2020 18:20 10833 16
REKLAMA
  • #1 19096987
    brajciu
    Poziom 4  
    Ocena: 4
    Witam,
    pisze do Was z takim problemem:
    mam internet mobilny z t-mobile z prędkością maksymalna 200Mb/s bez żadnych lejków i innych limitów.

mimo tego mam bardzo niestabilny ping w grach. czasami jest on około 35 i jest super, za chwile wzrasta do 600 po 10 sekundach spada do 35 i potem znowu 600.
    pomimo internetu 200Mb/s i połączenia tylko jednego urządzenia około 2-3 w nocy download wynosi około 50Mb/s, ping wtedy jest w porządku. Jak przychodzi obciążenie bts, oraz każdy jest w domu to podłączone jest 9 urządzeń i zaczyna się robić zle,
    problem w tym, ze nie wiem do jakiego BTS jestem podłączony.
    u mnie w mieście są 3 BTSy, dwa są przy trzech największych osiedlach, i jeden bardziej na uboczu, chciałbym się połączyć do tego bardziej na uboczu, bo wydaje mi się ze mniej osób z niego korzysta w mojej poczciwej mieścinie lecz nie wiem nawet do którego jestem podłączony.

router to HUAWEI 535-232.

Co byście polecili zrobić żeby ping tak nie skalał i internet był w miarę ogarnięty do gier?

dodam ze internet jest podłączony po kablu do komputera, jakieś testy/screeny etc. mogę tu wrzucać, jeśli pomogłoby to w zdiagnozowaniu problemu.

Pozdrawiam forum
  • REKLAMA
  • #2 19097042
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5819
    Najpierw ulica w tym mieście gdzie korzystasz z T-mobile, do tego screeny z testów na B535 z aplikacji https://www.ltehmonitor.com/en/ i wieczorny speedtest.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19097068
    brajciu
    Poziom 4  
    Ulica: Jeziorna
    miasto: 11-700 Mrągowo
  • REKLAMA
  • #4 19097119
    matek451
    Poziom 43  
    Stacja bazowa NetWorks na Spacerowej 2 pracuje w agregacji LTE2600+2100+1800 dla T-mobile, ta na Wolności to lipa z LTE2100+1800, ta na kominie MEC ma LTE2600+2100+1800, zrób testy tą aplikacją i pokaż wyniki. Nie licz na cuda, w Mragowie T-mobile tyłka nie urywa.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19097181
    brajciu
    Poziom 4  
    matek451 napisał:
    Stacja bazowa NetWorks na Spacerowej 2 pracuje w agregacji LTE2600+2100+1800 dla T-mobile, ta na Wolności to lipa z LTE2100+1800, ta na kominie MEC ma LTE2600+2100+1800, zrób testy tą aplikacją i pokaż wyniki. Nie licz na cuda, w Mragowie T-mobile tyłka nie urywa.

Tutaj wszystko o co prosiles, jesli jeszcze cos Ci dosłać to prosze o info.

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile

Dodano po 10 [minuty]:

Może mógłbym zamontować jakąś antenę zewnętrzną, coś w ten deseń?
    jesli nie, to może mógłbyś mi powiedzieć jaki jest najlepszy wybor jesli chodzi o internet w Mrągowie?
  • REKLAMA
  • #6 19097279
    matek451
    Poziom 43  
    To samo LTE2600 ze Spacerowej, sygnał dostateczny , pasmo jest przytkane, sprawdzałeś LTE2100 i LTE1800 oraz agregacje LTE2600=1800, LTE2600+2100 i LTE2100+1800?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 19097332
    brajciu
    Poziom 4  
    matek451 napisał:
    To samo LTE2600 ze Spacerowej, sygnał dostateczny , pasmo jest przytkane, sprawdzałeś LTE2100 i LTE1800 oraz agregacje LTE2600=1800, LTE2600+2100 i LTE2100+1800?

jestem baaaaaaaaaaaaaardzo zielony w temacie, w sumie niezbyt zrozumialem co do mnie napisaleś, więc nie- nie sprawdzalem.
    moglbys podlinkowac jakis temat z forum ktory by +/- mi to troche objasnil? jak to zrobic?

Dodano po 10 [minuty]:

uprzedzę, że nie mam dostepu do zadnego urzadzenia z androidem, więc zostałoby tylko działania na windows.
  • #8 19097492
    matek451
    Poziom 43  
    W zakładce Configuration pojawi się opcja Radio i tam sa do wyboru pasma LTE, sprawdzasz LTE2600, LTE2100, LTE1800 po kolei i pokazujesz screeny z tej aplikacji i speedtesty.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 19097557
    brajciu
    Poziom 4  
    Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile

TUTAJ OPISANE SPEEDTESTY
  • #10 19097581
    matek451
    Poziom 43  
    Screeny z aplikacji dla tych pasm LTE bo nie wiadomo czy to BTS ze Spacerowej na tych pasmach.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #11 19097718
    brajciu
    Poziom 4  
    matek451 napisał:
    Screeny z aplikacji dla tych pasm LTE bo nie wiadomo czy to BTS ze Spacerowej na tych pasmach.

odpowiem trochę później, lub jutro
  • #12 19098801
    brajciu
    Poziom 4  
    matek451 napisał:

dziś około 17.30 wrzucę wszystkie testy i wszystko o co prosiłeś
  • #13 19098815
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1084
    Testy zrób poźniej, między 19 a 23 bo wtedy jest największe obciążenie sieci i testy są miarodajne.
  • #14 19099530
    brajciu
    Poziom 4  
    TUTAJ TESTY + SPEEDTEST Z PASMA 1800MHz

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile
    matek451 napisał:

Dodano po 7 [minuty]:

TUTAJ TESTY 2100MHz + speedtest

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile
    matek451 napisał:

Dodano po 8 [minuty]:

I TUTAJ MAMY TESTY NA PASMIE 2600MHz + SPEEDTEST

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile
    matek451 napisał:
  • #15 19100847
    brajciu
    Poziom 4  
    @matek451

Mógłbyś looknac na wykresy w wolnej chwili?
    bo mam lipę z tym internetem
    z góry dzieki
    pozdrawiam
  • #16 19101889
    matek451
    Poziom 43  
    LTE2600 zapchane, LTE210 I lte1800 ze Spacerowej dziła OK, sygnał na 1800 dość dobry, na 2100MHz dostateczny, ustaw te dwa pasma w agregacji na stałe i sprawdź prędkośći i ping w grach.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #17 19103062
    brajciu
    Poziom 4  
    kolego, jestem ci dłużny przynajmniej butelkę dobrej rudej. Dzieki :)

Bardzo niestały ping w grach, internet mobilny T-mobile
    matek451 napisał:
    LTE2600 zapchane, LTE210 I lte1800 ze Spacerowej dziła OK, sygnał na 1800 dość dobry, na 2100MHz dostateczny, ustaw te dwa pasma w agregacji na stałe i sprawdź prędkośći i ping w grach.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z niestabilnym pingiem w grach przy korzystaniu z mobilnego internetu T-Mobile, mimo deklarowanej prędkości do 200 Mb/s. Ping waha się od 35 ms do 600 ms, co jest szczególnie odczuwalne w godzinach szczytu, gdy do sieci podłączonych jest wiele urządzeń. Użytkownik poszukuje informacji na temat stacji bazowych (BTS) w swoim mieście (Mragowo) oraz sposobów na poprawę stabilności połączenia. Otrzymuje porady dotyczące testowania różnych pasm LTE (2600, 2100, 1800) oraz wskazówki dotyczące aplikacji do monitorowania sygnału. Użytkownik jest zachęcany do przeprowadzenia testów w godzinach szczytu, aby uzyskać miarodajne wyniki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA