logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC-70UD20EN - Sieciowe usługi NET i miracast nie działają

andreee 08 Gru 2020 09:24 1188 6
REKLAMA
  • #1 19098170
    andreee
    Poziom 24  
    Ocena: 45
    Dzień dobry,
    Posiadam od kilku dni model telewizora LC-70UD20EN i są z nim problemy na etapie softu. Nie działa żadna usługa typu you tube, Netflix, nie pojawia się żadne menu po naciśnięciu klawisza w domkiem, czy w przypadku naciśnięcia guzika netflix mam czarny ekran, zero komunikatu. Próbowałem łączyć się przez wifi, oraz kablem, efekt ten sam. Przy Miracast telefon widzi TV, ale nie może nawiązać połączenia ( Galaxy A21s). Dodatkowo nie mogę na nim wyszukać żadnego programu tv naziemnej- czy ten model posiada zgodny tuner? Przywracałem ustawienia fabryczne z poziomu menu, bez żadnych rezultatów. Ma ktoś może firmware do tego modelu? Przy sieciowej próbie aktualizacji tv wyrzuca, ze wszystko jest aktualne.
  • REKLAMA
  • #2 19098317
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15497
    Według opisu wspiera nawet DVB-T2, pytanie jak przeprowadzasz wyszukiwanie.
    Co do opcji SMART - producent mógł zaprzestać wsparcia dla tego modelu.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19098402
    andreee
    Poziom 24  
    Daje wyszukiwanie automatyczne kanały naziemne cyfrowe, pokazuje wyszukiwanie DVB-T, po czym po jakiejś chwili bez żadnego komunikatu wychodzi z menu wyszukiwania. Wybrany kraj Polska. Co do usług smart, jeśli producent przestał je wspierać, to byłby jakiś komunikat. Poza tym youtube nawet na starych smart tv nadal działa.
  • REKLAMA
  • #4 19098825
    sosarek

Poziom 43  
    Pobierz ręcznie aktualizację i wgraj ją z pendrive.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 19099769
    andreee
    Poziom 24  
    W tym problem, że nie mogę znaleźć wsadu. Odnośnik w instrukcji odsyła do strony, która nie istnieje. Szukałem na stronie Sharpa i nie mogę wyszukać mojego modelu.
  • Pomocny post
    #6 19099807
    sosarek

Poziom 43  
    andreee napisał:
    Szukałem na stronie Sharpa i nie mogę wyszukać mojego modelu.

https://www.sharp.de/cps/rde/xchg/de/hs.xsl/-/html/download-center.htm?p=LC70UD20EN
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 19155711
    andreee
    Poziom 24  
    Dziękuje za wskazanie pliku z aktualizacją. Niestety mój TV chyba nie ma zamiaru jej przyjmować. Próbowałem formatować pendrive do fat32, czy NTFS, bez różnicy, nie wykrywa softu. Tam jest jeden zip, rozpakowywuje go, jest instrukcja w pdf i następny zip, którego czy rozpakuje do końca czy nie, nie jest widoczny dla TV.
    Na tym etapie już raczej kończę kombinację, i oddaje tv na gwarancję.
    TV był kupiony w outlecie na początku grudnia z roczną gwarancją, jest to telewizor demonstracyjny. Od początku matryca ma 4 "duszki" w rogach pojawiające się na ciemnym tle. I teraz pytanie czy to się kwalifikuje jako usterka? Z grubsza da się z tym żyć, ale w sytuacji, gdy mam wieźć z powrotem to bydle serwis, również chciałbym to reklamować. I wiadomo pewnie sprzedawca będzie się próbował z tego wywinąć, a ja chyba w takiej sytuacji będę chciał zwrot całej kwoty zakupu, bo raczej ani nie będą mieli takiego samego, ani matrycy nie wymienią. Jak to załatwić w tym wypadku, aby było dobrze? Pozdrawiam i czekam na jakieś dalsze porady. Dołączam foto "duszków".
    Sharp LC-70UD20EN - Sieciowe usługi NET i miracast nie działają

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z telewizorem Sharp LC-70UD20EN, w tym brak dostępu do usług sieciowych takich jak YouTube i Netflix, a także problemy z wyszukiwaniem kanałów telewizyjnych. Po próbie połączenia z Miracast z telefonem Galaxy A21s, użytkownik nie może nawiązać połączenia. Pomimo przywrócenia ustawień fabrycznych, problemy nie ustępują. Użytkownik poszukuje aktualizacji oprogramowania, jednak nie może znaleźć odpowiedniego firmware'u. W odpowiedziach sugerowane jest ręczne pobranie aktualizacji oraz wskazanie linku do strony Sharpa. Użytkownik rozważa oddanie telewizora na gwarancję z powodu problemów z matrycą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA