logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moje ogniwa linieją na zimę!

VIGOR_PICTURES 09 Gru 2020 22:16 357 1
  • #1 19102691
    VIGOR_PICTURES
    Poziom 21  
    Ocena: 148
    Witajcie!
    Udało mi się uwiecznić na zdjęciu jeszcze dotąd nie sfotografowany proces - linienie ogniw 18650 marki LG.
    Pamiętajcie! Ogniwa są bardzo wrażliwe na dotyk (szczególnie metalowymi rzeczami ;)) podczas procesu wymiany futra na zimę. ;)

Moje ogniwa linieją na zimę!

A na trochę poważniej. W sumie pierwszy raz spotykam się, żeby z ogniw 18650 (tutaj akurat 6 sztuk LG ICR18650S2) w tak spektakularny sposób schodziła izolacja. Tak dla potomnych - ogniwa pochodzą z zamiennika akumulatora PNP-F960 (zamiennik akumulatorów szeroko stosowanych przez Sony w kamerach, lampkach, monitorach etc.). Chyba pora zajrzeć do reszty akumulatorów z mojego FX-1...
    Spotkał się ktoś z czymś takim? Jakaś wadliwa partia ogniw czy co?
    Ogniwa są sprawne. Z deklarowanych przez datasheet 2150mAh zostało w nich ~~1750 mAh, czyli całkiem dobry wynik jak na minimum 10 letnie ogniwa.

Trzymajcie się. ;)
  • #2 19103911
    palmus
    Poziom 34  
    Ocena: 741
    Na jednego takiego założyłem termokurcza. Ale nic nie wiedział o porze roku, bo wylinka strzeliła mu wzdłuż korpusu w szufladzie. Nie wiem jak długo to trwało, ale resztę zdjąłem sam.
REKLAMA