Uwaga!! Nikomu nie polecam używać dysku z tyloma realokowanymi sektorami! Taki dysk jest bardzo niepewny i może powodować niestabilność systemu na innym dysku! Ja używam go na własne ryzyko.
Oto SMART dysku Toshiba MK6465GSXN.
Jak widać dyskowi skończyła się pula realokowanych sektorów. W ramach eskperymentu postanowiłem wykorzystać ten dysk na mało ważne dane (maszyny wirtualne i filmy)
Odzieliłem na początku obszar z powolnymi sektorami i kilkoma bad sektorami. Te kilka badów można by naprawić i go używać ale te spowolnienia zajechały by prędzej czy później głowicę. Reszta (400GB) została na mało ważne dane. Będę co jakiś czas pisał jak dysk się ma
Edit: Oto test prędkości w teście File Benchmark HDTUNE:
Jak widać wygląda to dobrze
Oto SMART dysku Toshiba MK6465GSXN.
Jak widać dyskowi skończyła się pula realokowanych sektorów. W ramach eskperymentu postanowiłem wykorzystać ten dysk na mało ważne dane (maszyny wirtualne i filmy)
Odzieliłem na początku obszar z powolnymi sektorami i kilkoma bad sektorami. Te kilka badów można by naprawić i go używać ale te spowolnienia zajechały by prędzej czy później głowicę. Reszta (400GB) została na mało ważne dane. Będę co jakiś czas pisał jak dysk się ma
Edit: Oto test prędkości w teście File Benchmark HDTUNE:
Jak widać wygląda to dobrze