logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] VW T5 Transporter 1.9 TDI AXB - paliwo cofa się po nocy

konradis 20 Gru 2020 12:58 9129 13
REKLAMA
  • #1 19126200
    konradis
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam serdecznie.
    Proszę o pomoc w doradztwie
    Otóż po nocy paliwo się cofa i nie wiem dlaczego.
    Zmienione podkładki wraz z uszczelkami na pompkach, nowa pompa vacuum. Wczoraj zmieniłem pompę w zbiorniku już był czas nowy filtr paliwa, dziś rano to samo, już nie wiem gdzie szukać.
    Proszę co można by jeszcze sprawdzić.
    Dziękuję za wszelkie wskazówki, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19126321
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4850
    Odpowietrzanie zbiornika w pełni sprawne? Zostaw kolejnym razem poluzowany korek wlewu paliwa i sprawdź, czy też się cofa.
  • REKLAMA
  • #3 19126331
    konradis
    Poziom 10  
    OK
    Sprawdzę a jeśli to nie pomoże gdzie szukać dalej ?
  • REKLAMA
  • #5 19157875
    konradis
    Poziom 10  
    Problem nie rozwiązany ;(
  • REKLAMA
  • #7 19159354
    konradis
    Poziom 10  
    Sprawdziłem wszystko co było możliwe po wymianę pompy itd . przewodów problem pozostał
  • Pomocny post
    #8 19159449
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 484
    A jakaś diagnostyka była robiona?
  • Pomocny post
    #9 19159552
    Godzik91
    Poziom 12  
    Gniazda wtryskiwaczy nie są jajowate?
  • #10 19159583
    konradis
    Poziom 10  
    gniazd nie sprawdzałem ,zmieniane były uszczelniacze komplet 4 szt pompki .Był podłączony VAG wszystko było oki pompki niby dobre według kompa , niby nie znalazł nic podejrzanego raczej wszystko było ok . przymierze się jeszcze raz do wymiany uszczelniaczy i wymienię śruby na nowe co myślicie o nowych śrubach obecnie są stare może nie dociskają ?
  • Pomocny post
    #11 19159599
    Godzik91
    Poziom 12  
    konradis napisał:
    gniazd nie sprawdzałem ,zmieniane były uszczelniacze komplet 4 szt pompki .Był podłączony VAG wszystko było oki pompki niby dobre według kompa , niby nie znalazł nic podejrzanego raczej wszystko było ok . przymierze się jeszcze raz do wymiany uszczelniaczy i wymienię śruby na nowe co myślicie o nowych śrubach obecnie są stare może nie dociskają ?

Śruby zawsze należy zakładać nowe, nie mają one wpływu na trzymanie uszczelniaczy ale lubią się urwać bo są uciagniete, ważne jest też ustawienie wtryskiwacza w głowicy jak i nacisku walka sterującego.
  • #12 19159619
    konradis
    Poziom 10  
    A jak je ustawić w głowicy ? chodzi o miejsce wiem że można delikatnie nimi obrócić
  • Pomocny post
    #13 19160028
    Godzik91
    Poziom 12  
    konradis napisał:
    A jak je ustawić w głowicy ? chodzi o miejsce wiem że można delikatnie nimi obrócić

Wpisz w allegro listwa do ustawiania pompowtryskiwaczy, albo duża suwmiarka i dane z autodaty VW T5 Transporter 1.9 TDI AXB - paliwo cofa się po nocypd.png (7.97 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. choć ja polecam pierwszą opcję bo w zakupie listwa jest tańsza chyba że akurat masz taką suwmiarke na 0,5m

Montaż uszczelek pd: https://youtu.be/PFgmrsGQYt8
  • #14 19813197
    konradis
    Poziom 10  
    Wszystko ok

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z cofającym się paliwem w VW T5 Transporter 1.9 TDI AXB po nocy. Wymieniono podkładki, uszczelki, pompę vacuum oraz pompę w zbiorniku, a także filtr paliwa, jednak problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują sprawdzenie szczelności układu paliwowego oraz ewentualne dodanie zaworu zwrotnego. Zwracają uwagę na możliwość uszkodzenia gniazd wtryskiwaczy oraz konieczność przeprowadzenia diagnostyki. Wskazują również na znaczenie wymiany śrub oraz prawidłowego ustawienia wtryskiwaczy w głowicy. Użytkownik planuje dalsze działania, w tym wymianę uszczelniaczy i śrub.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA