Witam, jak podłączyć i skonfigurować internet, bym miał go podłączonego bezpośrednio do komputera stacjonarnego, i żebym za każdym razem nie musiał włączać routera / routerów?
Internet od Multi Media wyjście wygląda tak :
Od tego wyjścia ?ze ściany? jest jakaś puszka na standardowe wejście kabla LAN z tym ze mniejszego, ?ze ściany? również jest wypuszczony zwykły standardowy kabel LAN do podłączenia( tylko czego jak nie działa? Próbowałem z komputerem i nic, jakaś konfiguracja w Windowsie??)
NASTĘPNIE
Ida o to takie 2 urządzenia połączone ze sobą, a później od tego większego kablem zwykłym LAN idzie do routera :
Z którym łączy się widocznym na zdjęciu żółtym kablem
Teraz żeby mieć internet podłączam kabel LAN z komputera do routera i działa
I teraz moje pytanie jest takie - jak to podłączyć by mieć internet bez włączania tych routerów, a w razie chęci użytkowania laptopa załączam routery, ktoś możne podpowie
Kolego, panuj trochę nad klawiaturą, bo kłuje w oczy
Internet od Multi Media wyjście wygląda tak :
Od tego wyjścia ?ze ściany? jest jakaś puszka na standardowe wejście kabla LAN z tym ze mniejszego, ?ze ściany? również jest wypuszczony zwykły standardowy kabel LAN do podłączenia( tylko czego jak nie działa? Próbowałem z komputerem i nic, jakaś konfiguracja w Windowsie??)
NASTĘPNIE
Ida o to takie 2 urządzenia połączone ze sobą, a później od tego większego kablem zwykłym LAN idzie do routera :
Z którym łączy się widocznym na zdjęciu żółtym kablem
Teraz żeby mieć internet podłączam kabel LAN z komputera do routera i działa
I teraz moje pytanie jest takie - jak to podłączyć by mieć internet bez włączania tych routerów, a w razie chęci użytkowania laptopa załączam routery, ktoś możne podpowie
Kolego, panuj trochę nad klawiaturą, bo kłuje w oczy