Lodówka za mocno chłodzi - warzywa na dolnej półce zamarzają a na ściance w środku gromadzi się szron. Natomiast zamrażarka chłodzi tak, że pod dolną szufladą tworzy się gruba warstwa lodu, którą trzeba zdrapywać co jakiś czas.
W czym rzecz? Uszczelka?
Czy lodówka wyłącza się ma przerwy w uszczelka jeżeli jest nieszczelna to skąd się może brać też lód i szron z wilgoci która wpada z zewnątrz mrożenie przecież można ustawiać wewnątrz lodówki jest termostat z pokrętłem
Uszczelki niby wyglądają ok chociaż wydaje mi się że przez to że jest w zabudowie nie jest dokładnie domknięta nie bardzo wiem jak to sprawdzić przerwy raczej działaniu nie ma
Co sprawdzić, a może złe zamontowanie? Wydaje mi się, że te uchwyty, które trzymają drzwi lodówki w stosunku do zabudowy to powinna być równoległa szpara, ale nie ma tam za bardzo możliwości regulacji.
Poprawiłem TONI_2003
Ta szczelina nie ma nic do rzeczy drzwiczki powinny się przykleić magnetyczną uszczelką do obudowy lodówki i powinny się nie dawać lekko otwierać, źle jest jak drzwiczki od obudowy przytrzymują blokują drzwiczki od lodówki i nie pozwalają się do końca domknąć wtedy może dostawać się do środka wilgoć i to będzie problem.
Podłącz drzwi obudowy od lodówki i zobacz jak się zamyka sama lodówka i będziesz wiedział czy tak samo czy inaczej prawdopodobnie Zoltan tylko 23 w pręty które trzymają jedne drzwi z drugimi gdzieś przy górze
Mówiłem do mikrofonu i dlatego tak mi zapisało chodziło że są tam tylko trzy wkręty prawdopodobnie które trzeba by było odkręcić i drzwiczki jedne się oddziela od drugich