logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thermomix TM 21 - Nieprawidłowe działanie wagi, różnica ok. 20%

RyszardS 04 Sty 2021 12:23 1158 5
REKLAMA
  • #1 19158182
    RyszardS
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam, potrzebuję pomocy.

W Thermomix TM 21 waga "oszukuje" o ok. 20%. Z reguły podaje mniej niż faktycznie jest. Po wytarowaniu odpowiednim przyciskiem pojawia się "zero" ale waga ważonego towaru jest nieprawidłowa.

Jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19158201
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1152
    Załącz do posta instrukcje obsługi wagi.

RyszardS napisał:
    Thermomix TM 21 ma 20 lat, nie miał osobnej instrukcji obsługi wagi. Waga działała bez zarzutu, ale problemy zaczęły się po wymianie koła pasowego misy.

Czyli sam autor problemu, zna odpowiedź na swój problem, jak zwykle. Kto wymieniał koła? Skąd było wzięte, nowe używane. Czy wiadomości opisujące problem musimy wyciągać z osobą z problemem. Przydały by się zdjęcia pacjenta.
  • REKLAMA
  • #4 19158211
    RyszardS
    Poziom 11  
    Thermomix TM 21 ma 20 lat, nie miał osobnej instrukcji obsługi wagi. Waga działała bez zarzutu, ale problemy zaczęły się po wymianie koła pasowego misy.

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Koło pasowe misy zostało uszkodzone (zużyło sie ze starości), zamówiłem w north.pl. Wymiany dokonałem sam, zdemontowałem tylko to co było niezbędne, wymiana nie nastręczyła żadnych kłopotów. Po zmontowaniu wszystko działa poprawnie, w wyjątkiem wagi.

Cóż więcej mogę dodać?
  • REKLAMA
  • #5 19158341
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1152
    Oszukuje o około 20 %. Ten robot kuchenny, a może oszukuje o stałą wartość?

Proszę o odpowiedź.
  • #6 19158448
    RyszardS
    Poziom 11  
    Oszukuje o 20% w stosunku do każdego innego, ważonego towaru. Weryfikowane na wadze elektronicznej, zewnętrznej.
REKLAMA