logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer Laptop Procesor/wiatraki - Laptop ma problem z częstotliwością procesora or

jocho 19 Sty 2021 23:08 354 2
REKLAMA
  • #1 19196423
    jocho
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z moim laptopem model: Acer Predator 17 i chciałbym zapytać czy ktoś może domyślać się co jest problemem usterki bo z tego co widziałem na forum temat się już pojawiał lecz nie mogłem znaleźć satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Laptop po włączeniu działa 30sek prawidłowo następnie wiatraki się wyłączają i po 2 sekundach włączają się na pełnych obrotach powodując przy tym okropny hałas a sam laptop działa jakby był obciążony oraz zacina najbardziej to widać przy grach, dodatkowo zauważyłem że częstotliwość procesora się zmienia z 3500MHz (normalnego) na 700-800MHz. Czasami również wyłącza mi się sprzęt i wyskakuje bluescreen ( w losowych momentach). Samo łącze internetowe również słabnie przy pobieraniu doświadczyłem szybkości pobierania 30 Mb/s ( w normie ) a po włączeniu wiatraków na maxa 1-7Mb/s. Za każdą odpowiedź z próbą pomocy z góry dziękuję.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19196453
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15542
    Zacznij od aktualizacji BIOS.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19196467
    jocho
    Poziom 2  
    Aktualizowałem biosa oraz próbowałem różne wersje windowsa oraz jego aktualizacje nie wspominając o formatach. Niestety bez poprawy
REKLAMA