logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce II MX TV-out - brak obrazu na TV, możliwe przyczyny i rozwiązania?

k3n1o 18 Paź 2005 20:23 969 7
REKLAMA
  • #1 1909036
    k3n1o
    Poziom 11  
    Witam wiem że dużo było na ten temat ale wszystko co znalazłem w Internecie to przeczytałem i spróbowałem i nic nie pomogło dlatego musze się zapytać. Mam kartę graficzną Geforce II MX z tv-outem próbowałem klonowania i wszystkiego nic nie przyniosło pożądanych rezultatów czyli ekran jak był czarny tak jest. Może być np. spalone wyjście tv czy też może nie mam odpowiedniego sterownika bo pamiętam ze jak miałem płyta to osobno instalowało się tam tv-out. Pomóżcie !!! Napiszcie co może być przyczyną o jeszcze jedno dawniej na windows 98 gdy wybierałem wykryj urządzenie to może nie od razu pojawił się obraz taki jak na monitorze ale obraz w tym czasie trząsł się wiecie o co chodzi a teraz nic i jak ewentualnie sprawdzić czy tv-out jest dobry ?? z góry dzięki.teraz mam windows xp.
  • REKLAMA
  • #2 1909057
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    Rzeczywiście czasami NIC nie działa (ja mam taki sam problem) spróbuj zainstalować inne (starsze) sterowniki, różnie to bywa, czasami z jednymi działa, a z innymi nie.
  • REKLAMA
  • #3 1909083
    k3n1o
    Poziom 11  
    a wlasnie ma ktos moze jakies sprawdzone sterowniki ?? moglby tu umiescic bym byl bardzo wdzieczny
  • #4 1909088
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 791
    Orochimaru napisał:
    Rzeczywiście czasami NIC nie działa .......

Z całą pewnością ZAWSZE działa przycisk SZUKAJ. Uważam, że to szcyt lenistwa lub zwykłe nabijanie punktów, jeżeli ktoś zadaje pytanie, na które odpowiedź pada średnio co 20 godzin. Poczytajcie tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic375541.html#1900643
  • REKLAMA
  • #5 1909131
    Orochimaru
    Poziom 31  
    Ocena: 532
    To nie lenistwo tylko desperacja.
    Swego czasu przeczytalem wszystko co było na elektrodzie, tweaku, benchmarku, dzikim i innych na temat tvoutu i żadna rada nie zadziałała. Czasowo dałem sobie z tym spokój.
    k3n1o jedyna rada to sprawdzaj po kolei od najstarszych z wbudowaną obsługą tvout.
  • REKLAMA
  • #6 1909413
    k3n1o
    Poziom 11  
    dzieki za odpowiedzi bede kombinowal dalej
  • #7 1909624
    ufo007
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam.
    Znajomy tez ma ta sama grafike i tez co by nie robil obraz jest czarnobialy, nawet zmienianie pal-d pal-k nic nie daje. Ja np mam Gf 4 Titanium 4200 i nie mam najmniejszego problemu na tych samych sterach co on, z tego co pamietam to zmienil przejsciowke eurozlacza na inna i wszystko dzialalo
  • #8 1909651
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    czarno-biały a czarny to jest delikatna różnica ;)
    pytanie takie, czy sterownik wykrywa telewizor?? Czyli od strony technicznej karta wykrywa rezystancję 75 omów podłączoną do wyjścia...
    po drugie, warto iść do kogoś ze swoją kartą i kablem, albo od kogoś załatwić na próby sprawdzonego MX'a z tvoutem na próby...
    No i trzecia sprawa- ściągamy i uruchamiamy tv-tool.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem braku obrazu na telewizorze podłączonym do wyjścia TV-out karty graficznej Geforce II MX może mieć różne przyczyny, w tym uszkodzone wyjście TV, nieodpowiednie lub niekompletne sterowniki, a także błędną konfigurację sygnału. Użytkownicy sugerują próbę instalacji starszych wersji sterowników z wbudowaną obsługą TV-out, gdyż nowsze mogą nie działać poprawnie. Warto sprawdzić, czy sterownik wykrywa telewizor, co można zweryfikować poprzez pomiar rezystancji 75 omów na wyjściu TV. Zalecane jest także użycie narzędzia TV-Tool do diagnostyki i konfiguracji sygnału TV-out. W niektórych przypadkach zmiana przejściówki eurozłącza na inną rozwiązała problem. Dla potwierdzenia sprawności wyjścia TV warto przetestować kartę i kabel na innym komputerze lub porównać z inną kartą Geforce II MX z TV-out.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA