Witam mam problem z krajzegą zmieniłem tarcze z 250mm na 400mm, problem polega na tym że straszne są drgania,już wymieniłem wałek na nowy tarcza zwykła 2 lata, konstrukcja jest z katownika 3 mm silnik 1,1 kW 1450 obr wierzę w grupę.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamAndzek napisał:Wcześniej był wałek 25 jakiś nie typowy i pierścień był dorabiany. Kupiłem piłę 400mm żeby ciąć grubsze gałęzie, ale okazuje się że jest duże bicie obstawialem wałek, po wymianie wałka są nadal duże , pierscienie dociskowe ok 70 mm
Andzek napisał:Możliwe ale na nowym też jest problem troszkę już mniejszy niż na poprzednim ale nadal jest
Cytat:Sprawdź czy po dokręceniu tarczy nie ma luzu grubość tarczy, może być nie dociśnięta przez nakrętkę mocującą bo gwint nie pozwala na wałku prawidłowo docisnąć bo tarcza za cienka.
Nakrętkę mocującą dokręcasz na ful a tarcza nie koniecznie dociśnięta bo za cienka do mocowania na tym wałku.
Darcho505 napisał:Haha do tej szlifierki z lidla to pewnie wszystko było w instrukcji.
Darcho505 napisał:Hey.
Nie wiem jak mocowana jest tarcza?
Dodano po 1 [minuty]:
I co to znaczy,,,, tarcza zwykla 2lata. W sensie że już tą tarczą pracowałeś?
Czy po włączeniu są drgania na silniku Czy tarcza bije?
jdubowski napisał:Pasek to się już do śmietnika nadaje.
60jarek napisał:Dokręca mocowanie piły na max ale tarcza jest za cienką aby ją prawidłowo zamocować po prostu gwint na wałku mu na to nie pozwala. Pod wpływem obrotów zaczyna wpadać w wibracje. Krzywa podkładka dociskająca tarcze?
Musi coś obcierać o tarczę piły.
Skoro fi mocowania wałka i piły takie same -to tylko złe mocowanie lub gdzieś obciera.
Za małe flansze dociskowe w stosunku do wielkości piły -piła się okręca na osi wałka podczas pracy.
Andzek napisał:Witam mam problem z krajzegą zmieniłem tarcze z 250mm na 400mm, problem polega na tym że straszne są drgania