logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Sterownik dopuszkowy do rolet bez Wi-Fi – Zamel SRW-01 czy coś lepszego do 150 zł?

Wilktor 07 Lut 2021 18:40 3345 4
REKLAMA
  • #1 19240335
    Wilktor
    Poziom 27  
    Ocena: 217
    Witam chciałem do swojej rolety założyć jakiś sterownik bo wciskanie przycisku przez pół minuty zaczęło mnie drażnić
    Chciałbym żeby sterownik po wciśnięciu przycisku góra lub dół sam otworzył lub zamknął roletę, nie musi mieć sterowania przez wi-fi czy przez pilota. Ważne żeby był dopuszkowy
    W oko wpadł mi sterownik Zamel SRW-01 lecz nie wiem czy jest wart swojej ceny
    Budżet max 150zł
    Proszę doradźcie mi coś bo jest teraz tyle tego na rynku że nie wiem co wybrać
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19241539
    mipix
    Poziom 38  
    Ocena: 1461
    Sterownik jest ok, ale skoro piszesz, że nie musi mieć WiFi, to ten wręcz potrzebuje WiFi do skonfigurowania. Po tym możesz gadać do asystenta google i nie wciskać żadnych przycisków.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19241776
    mach-
    Poziom 2  
    Cześć,
    do rolet używam od niedawna Shelly 2.5, można kupić i skonfigurować samemu. Jest zgodny z takimi standardami, jak iBroker, HomeAssistant, openHab, Domoticz czy REST, ew. można zamówić z usługą wgrania fw pod AppleHomeKit.
    Steruje się z przycisków, z telefonu, przez chmurę.
    Niezaprzeczalną zaletą są rozmiary - niewiele jest na rynku urządzeń mniejszych, pasujących do typowej puszki.
  • REKLAMA
  • #4 19241929
    Wilktor
    Poziom 27  
    Zamontowałem ten sterownik Zamel i jak narazie działa bardzo fajnie zobaczymy jak będzie z jego żywotnością
  • #5 19660945
    Wilktor
    Poziom 27  
    Zamel sprawuje się bezproblemowo
REKLAMA