logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iyama G-Master Red Eagle GB3461WQSU-B1 - mazie na matrycy

brotomasz 29 Kwi 2021 06:38 603 2
REKLAMA
  • #1 19406791
    brotomasz
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witam.
    Chciałbym żeby ktoś pomógł mi stwierdzić co to za mazie na matrycy.

To samo widać gdy jest "No signal" i wystarczy że matryca jest załączona, tak że to nie wina karty graficznej, kabla czy czegoś.
    Jednak występuje to wtedy gdy jest włączony tryb nocny (ustawiony w Win 10). Czy to nadaje się do reklamacji czy nie, bo w sumie to jak jest zwykły tryb to też to jest ale trzeba patrzeć z lupą i mieć świadomość tego jak wygląda w trybie nocnym.
    Co zrobić z czymś takim? Osobiście uważam, że to nie możliwe, żeby dostać coś lepszego, bo technologia produkcji nie jest idealna i laserowa w każdym nanometrze.
    Ogólnie wyłączył się sam tryb nocny, a potem znowu go włączyłem żeby nagrać w 8K bo może się wydawać, że to co widać na zdjęciu to jakieś przekłamanie tego czym nagrywałem. Nie udało się znowu wywołać tego efektu, a przynajmniej na razie. Jak znowu to zobaczę to dodam kolejny film w 8k.
  • REKLAMA
  • #2 19409427
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Jeśli masz gwarancję - reklamuj.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19413288
    brotomasz
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Doszedłem do tego o co chodziło. Przeczytałem artykuł o tym, że monitor najlepiej czyścić mikrofibrą i można użyć alkoholu izopropenowego. Mam taki alkohol (99%) i go użyłem. Po prostu odparowując przedostał się za powłokę monitora i potem do momentu odparowania był dziwny obraz. Teraz już wszystko ok. Dziękuję
REKLAMA