logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon do aparatu - Podłączenie mikrofonu USB do Nikona za pomocą przejściówki

Piotorr 29 Kwi 2021 18:50 1182 2
REKLAMA
  • #1 19407966
    Piotorr
    Poziom 4  
    Cześć.
    Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten wątek, proszę admina o weryfikację czy dobrze trafiłem. :)

Zakupiłem używkę nikona 3300, po rodzinie, super okazja. Interesuje mnie jednak czy da się do niego podpiąć mikrofon USB za pośrednictwem jakiejś przejściówki. Nagrywam podcsty i wcześniej po prostu miałem smrtfona z USB typu C podpiętego do smrtfona za pomocą przejściówki (z jednej strony wtyczka C z drugiej port USB jak w kompie). Mikrofon to Novox nc-1. Wszystko działa sprawnie.
    Jednak chciał bym spróbować podpiąć Novoxa pod aparat. Spróbowałem z prześciówką Jack 3,5mm na port USB ale to nie działą (spodziewałęm się tego bo w smartfonie ta przejściowka też nie zadzałała).

Aparat ma jeszcze porty mini HDMI i AV, czy tutaj taka przejściówka prędzej da radę? Czy powinienem zainwestować w coś co po drodze wzmocni sygnał z mikrofonu? Na razie nie chce zmieniać mikro bo ten Novox ma przyzwoite brzmienie n wejściu. Chyba, że coś w podobnych widełkach cenowych (raczej kardioidalny do nagrywania z bliska) :)

POMOCY! :)
  • REKLAMA
  • #2 19408001
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Nie ma takiej opcji.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19416903