Robo-technical napisał: Na którejś poduszce jest brak styku.
Nie na której a ewidentnie na bocznej poduszce zamontowanej w fotelu pasażera.
Michu1025 napisał: Znalazłem wydruk z diagnostyki i był błąd obwód zaplonu - poduszka boczna pasażera komponent wysokoomowy. Reszta poduszek - opór ok.
22.07.2020 był skasowany błąd i do tej pory było ok. Gdyby był obwod przerwany to kasowanie by nic nie dało. Chyba ze to ja coś źle myślę.
TAK ŹLE myślisz.
Pomyśl logiczne chłopie!
Skoro system odpowiedzialny za Twoje bezpieczeństwo zgłasza Ci komunikat na desce rozdzielczej i jest to komunikat ważny ze względu bezpieczeństwa to należy się za to wziąść.
JUŻ CI NAWET WYDRUK z diagnostyki dokładnie podpowiada gdzie jest problem.
Kasowanie błędów bez naprawy uszkodzeń to jest poprostu JANUSZOWANIE!.
Wiesz lepiej to jeździj samochodem bez sprawnych poduszek.
W razie wypadku i nieotwarcia się poduszek ŻADEN UBEZPIECZYCIEL nie pokryje kosztów leczenia czy rehabilitacji nie mówiąc już o wypłacie odszkodowania.
ALE CO JA TAM WIEM ...
Dodano po 3 [minuty]:
Robo-technical napisał: Błąd sporadyczny (który się pojawił ale przyczyna sama ustała) można skasować. Wróci albo i nie wróci.
Tak to se możesz kasować błąd sondy lambda w samochodzie bo nie wpływa to bezpośrednio na BEZPIECZEŃSTWO.
Piszesz tak jakby do układu hamulcowego dolać na nowo płynu hamulcowego bo cały wycieknął bez sprawdzenia przyczyny wycieku.
No może znów wycieknie a może nie.
NO MOŻE ZNÓW ZAHAMUJESZ ALBO NIE!!!
Moderowany przez CameR:Usunąłem fragmenty nie związane z tematem dyskusji
Reg. 3.1.14. Nie wysyłaj wiadomości nie związanych z tematem lub w złym dziale forum.