No witam, potrzebuje zakupic kamere na baterie, ktora bedzie dzialac tylko wtedy gdy wykryje ruch. Czyli przykladowo jezeli ktos w nocy bedzie chcial mi sie wkrasc do pomieszczenia automatycznie zacznie rejestrowac obraz.
Najprościej, do rejestracji obrazu zainstalować rejestrator samochodowy, opcjonalnie na obrotnicy, jeśli miejsce pozwala.
Chyba, że musi być to w czasie rzeczywistym, to polecam kamerę IP WiFi z kartą SD. Jednych i drugich mnóstwo na All.... .
Jak napiszesz coś o miejscu montażu, to pewnie i znajdzie się ktoś kto taką montował.
@ArturP Tylko, czy taki rejestrator samochodowy będzie posiadał opcją nagrywania tylko wtedy kiedy wykryje ruch? Oraz będzie w stanie nagrywać twarz potencjalnego osobnika nawet nocą? Bo raczej wątpie, te są przystosowane do czego innego.
Nie musi być w czasie rzeczywistym, ważne żeby po prostu rejestrować obraz i w przypadku potencjalnego włamania chciałbym mieć zarejestrowaną twarz złodziejaszka. Miejscu montażu to zwykłe pomieszczenie.
Pomieszczenie czyli wnętrze, czyli obudowa wewnętrzna, to trochę potania inwestycję. Dobre i trwałe urządzenia robi "mio", zaprogramowanie w nich najróżniejszych opcji nie jest problemem, jak to w urządzeniach dla "blondynek", kamera samochodowa,
Jedynym problemem będzie zasilanie. Zarówno kamery samochodowe jak i niektóre, tylko kamery IP mają baterie, właściwie tylko nadające się do zakończenia, w najlepszym wypadku kolejnej sesji. Rząd 200mAh to taka raczej norma, przy zużyciu 5V/1A przez przeciętny rejestrator, to tylko 12 minut nagrania, pod warunkiem pełnego naładowania nowej baterii.
Rozwiązaniem jest pakiet zewnętrznych akumulatorów, najrozsądniej Li-Ion lub Li-Fe-PO4. W pierwszym wypadku 3x 3,7V/6Ah (100% naładowania 12,6V, 3s3p), https://agmbattery.en.made-in-china.com/produ...18650-3s3p-11-1V-6000mAh-Lithium-Battery.html . W drugim 4x 3,2V/6Ah (100% naładowania 14,4V, 4s2p), https://www.bto.pl/produkt/36518/akumulator-4s1p-128v-10ah . Na takim zasilaniu jest szansa, że popracuje to ponad 2, 3 doby, przy opcji czujnika ruchu.
Rozrzut cen ogromny, sam musisz zdecydować.
Pomieszczenie czyli wnętrze, czyli obudowa wewnętrzna, to trochę potania inwestycję. Dobre i trwałe urządzenia robi "mio", zaprogramowanie w nich najróżniejszych opcji nie jest problemem, jak to w urządzeniach dla "blondynek", kamera samochodowa,
Jedynym problemem będzie zasilanie. Zarówno kamery samochodowe jak i niektóre, tylko kamery IP mają baterie, właściwie tylko nadające się do zakończenia, w najlepszym wypadku kolejnej sesji. Rząd 200mAh to taka raczej norma, przy zużyciu 5V/1A przez przeciętny rejestrator, to tylko 12 minut nagrania, pod warunkiem pełnego naładowania nowej baterii.
Rozwiązaniem jest pakiet zewnętrznych akumulatorów, najrozsądniej Li-Ion lub Li-Fe-PO4. W pierwszym wypadku 3x 3,7V/6Ah (100% naładowania 12,6V, 3s3p), https://agmbattery.en.made-in-china.com/produ...18650-3s3p-11-1V-6000mAh-Lithium-Battery.html . W drugim 4x 3,2V/6Ah (100% naładowania 14,4V, 4s2p), https://www.bto.pl/produkt/36518/akumulator-4s1p-128v-10ah . Na takim zasilaniu jest szansa, że popracuje to ponad 2, 3 doby, przy opcji czujnika ruchu.
Rozrzut cen ogromny, sam musisz zdecydować.
Fajnie, że tak szczegółowo wszystko rozpisałeś, ale tak jak kolega wyżej napisał, że fotopułapka chyba będzie lepszą i tańszą opcją. Bo zobacz ile musiał bym wydać pieniędzy na same akumulatory, podświetlacz IR + i jeszcze do tego sama kamera.
Ja w tym zakresie jestem totalnie zielony i sama ilość produktów, które musiał bym kupić mnie już przerosła, a chciałem kupić jedno proste urządzenie posiadające wszystkie opcje w rozsądnej cenie - coś do 400zł
sosarek napisał:
Żadna kamera samochodowa a FOTOPUAPKA jeśli już.
A jesteś w stanie polecić coś konkretnego, bo jest tego od zalania i głównie wszystkie mają zastosowanie leśne. A ja po prostu potrzebuję do zastosowania wewnętrznego, która będzie działać tylko i wyłącznie jak wykryje ruch + oczywiście podczerwień, bo za dnia raczej nikt mi się nie włamie
Użytkownik poszukuje kamery na baterię, która nagrywa tylko w momencie wykrycia ruchu, szczególnie w kontekście zabezpieczenia pomieszczenia przed włamaniami. W odpowiedziach zasugerowano różne rozwiązania, w tym rejestratory samochodowe oraz kamery IP WiFi z kartą SD. Zwrócono uwagę, że rejestratory samochodowe mogą nie mieć funkcji detekcji ruchu ani odpowiedniego oświetlenia do nagrywania w nocy. Użytkownik rozważa fotopułapki jako tańszą alternatywę, jednak poszukuje konkretnego modelu, który spełniałby jego wymagania w zakresie detekcji ruchu i nagrywania w podczerwieni, z budżetem do 400 zł. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.