logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop - Problem z włączeniem

tripster 27 Paź 2021 13:34 426 3
REKLAMA
  • #1 19676857
    tripster
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Laptop Asus VivoBook 15 model r564f posiada problem - nie włącza się za pierwszym razem, tak jakby zawiesza się na ekranie powitalnym płyty głównej (zdjęcie) i koniec. Trzeba dopiero przycisk power przytrzymać, wyłączyć laptop i ponownie włączyć - dopiero wtedy uruchamia się poprawnie i bootuje. Problem jest od nowości, a ma ten laptop jakiś rok, czyli posiada jeszcze gwarancję. Przyjęliby mi go na gwarancje z tego powodu? Czy jak to dosc często się mówi "nie wykryją usterki" i odrzucą gwarancje? Nie jestem jakiś super zaawansowany - jdyne co zrobiłem to zresetowałem bios, ustawiłem fastboot, pozmieniałem jakieś opcje które nawet nie wiem co znaczą i już wymiękam. Poradzi ktoś jak to naprawić? Z góry dziękuję Laptop - Problem z włączeniem
  • REKLAMA
  • #2 19676890
    DJCheester
    Poziom 28  
    Ocena: 960
    Witam skoro jest na gwarancji proponuję oddać sprzęt na gwarancję i koniecznie zaznaczyć że usterka występuje losowo nie za każdym razem, tak aby w serwisie mieli jasno sprecyzowaną usterkę. Jeśli zgłosisz że się nie uruchamia to serwis włączy kilka razy może przeprowadzi jakieś testy i na tym się skończy bo nie wykryją problemu. Możesz jednak spróbować. A tak w domu możesz sprawdzić jeśli laptop ma wyjmowaną baterię - wyjąć i jakiś czas używać bez baterii obserwując czy problem występuje. Może jest to problem od baterii. Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #3 19677074
    Przemko21
    Poziom 27  
    Ocena: 307
    Spróbuj również aktualizacji BIOSu.
    Sprawdź SMART dysku twardego.
REKLAMA