Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi Pajero 2.5 tdi 2004 rok wpada w tryb awaryjny.

grzesiek397 08 Nov 2021 13:48 738 0
    grzesiek397
    Level 10  
    Witam . Mitsubishi Pajero Sport 2.5 tdi 2004 rok czasem wpada w tryb awaryjny, wtedy zaczyna bardzo kopcić nie ma mocy. Zauważyłem ze w trybie awaryjnym zamyka przepustnicę, po ściągnięciu wezyka podciśnienia z zaworu przepustnicy trochę jest lepiej ale dalej nie to co powinno być. Zaworki podciśnienia zmienione , czujnik ciśnienia doładowania zieniony , czujnik podciśnienia też zmieniony , egr zaslepiony filtr paliwa zmieniony. Po zdjęciu klemy i skasowaniu błędów chwile jest dobrze. Czasem auto przed wejściem w tryb awaryjny zaczyna przerywać , komputer nie widzi zadnych błędów po podlonczeniu. Jak wpadnie w tryb awaryjny wywala różne błędy przepustnicę, czujnik położenia wału. Zauważyłem też temperatura silnika ma wpływ na występowanie usterki , usterka występuję zazwyczaj gdy auto zaczyna sie rozgrzewać po mocnym rozgrzaniu wydaję mi się że jest lepiej. I jeszcze jedno zauważyłem przez ostatni tydzień u nas nie padało I auto jeździło bez problemu, dziś w nocy był deszcz i rano auto zaraz po zapaleniu wpadło w tryb awaryjny.
    Czy ktoś miał podobny przypadek?