logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Samsung QE65Q7FNA - Brak dostępu do Canal Plus Online i HBO Go za granicą

raca 16 Lis 2021 11:40 6048 9
REKLAMA
  • #1 19711914
    raca
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    Witam,

Zawsze myślałem ze internet nie ma ograniczeń czy granic a już na pewno nie w UE gdzie przepływ  osób, towarów czy kapitału nie powinien mieć ograniczeń.. Wydaje mi się jesdnak że jest wręcz odwrotnie.

Mieszkam 4 miesiące w roku za granicą (praca) telewizor samsung QE65Q7FNA kupiony również za granicą, umowa podpisana z cyfrą + w Polsce żeby mieć polska telewizję. Zaskoczenie po uruchomieniu telewizora? Oczywiście że aplikacja canal plus online nie jest dostępna za granicą, hbo GO także nie chociaż w Polsce sa dostępne bez problemu..

Dekoder cyfry z satelita pozwala mi oglądać polską telewizję no ale oczywiście jak łącze dekoder z netem cyfra blokuje dostęp do canal plus online przez VOD tłumacząc ze rozporządzenie uni europejskiej o "dostępie do płatnych usług online w zakresie treści na takich samych zasadach, jak w swoim kraju" nie ma tutaj zastosowania bo dekoder nie jest urządzeniem mobilnym... Szczerze mówiąc wydaje mi się ze w canal plus Polska jest specjalny dział zajmujący się wyłącznie jednym zadaniem "jak utrudnić życie Polakom przebywającym za granica?.."

No ale koniec wywodów, wie ktoś może jak obejść ten problem i zainstalować aplikacje canal plus online lub hbo go na telewizorze samsung zakupionym za granica i przebywając za granica? Chodzi mi o jakiś w miare prosty sposób, nie taki w stylu "zabierz telewizor do Polski i tam przeprogramuj" bo mogłem go kupić w polsce (i bym tak zrobił jakbym wiedział o granicach internetowych) ale chciałem uniknąć wożenia takiej krowy w tą i z powrotem..

Z gory dziękuję i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19711954
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Nie ma w tym nic nie zwykłego.
    Poczytaj sobie o VPN...
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19712012
    raca
    Poziom 10  
    Nie chodzi mi o VPN bo oglądać powinienem móc za granica skoro abonament opłacam w Polsce. Chodzi mi o to ze nie mogę zainstalować apki na telewizorze tylko dlatego ze nie zostal kupiony w Polsce...

Zastanawiam się czy da się jakoś zainstalować canal plus online i hbo go np z usb
  • REKLAMA
  • #4 19712077
    blekis
    Poziom 27  
    Ocena: 243
    Sama apka nie rozwiąże problemu. Pozostaje jeszcze identyfikacja po IP.
  • #5 19712082
    raca
    Poziom 10  
    No ale jak oglądam na telefonie, bez żadnego VPN'u wszystko działa bez problemu..
  • REKLAMA
  • #6 19712090
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Treści są prawnie chronione na terenie kraju gdzie znajduje się dany operator dlatego Ci blokuje możliwość ich oglądania poza PL.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 19712092
    raca
    Poziom 10  
    Mogę oglądać za granicą treści wykupione w Polsce zgodnie z rozporządzeniem UE. Problem w tym że nie mogę ściągać apki i telewizor..
  • #8 19760705
    jurando65
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam,
    nie wiem czy temat jeszcze aktualny, ale chcialbym swoje trzy grosze dorzucic.
    Mam lub raczej mialem ten sam problem i rozwiazalem go w ten sposob , ze kupulem sobie TV Stick Xiaomi za okolo 30 euronow i po zainstalowaniu appki Canal+ smiga az milo.
    Oczywiscie jest to nieco uciazliwe, ale na bezrybiu itd...
    Ciekawe jest to, ze np. Player jest w Samsungu i dziala a C+ juz nie. Podobno jest juz wersja Appki na Tizen tylko jak ja zainstalowac????
    A co do dekodera to faktycznie na C+ Go byla ciemnosc, ale to i tak juz nie jest aktualne bo usluga zostala wylaczona. Dziwnie czegos pare tygodni temu dopisano mi do rachunku 15 zeta za film w VDO. Ciekawostka bo nic nie ogladalem. Coz - klient nasz pan.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 20407254
    Grzesiusiu
    Poziom 1  
    Wystarczy zmienić region (w ukrytych ustawieniach telewizora Samsung) na Polska i będziesz mógł zainstalować wszystkie aplikacje i bez problemu z nich korzystać. Pozdrawiam.
  • #10 20586207
    marcinniewiada
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Grzesiusiu napisał:
    Wystarczy zmienić region (w ukrytych ustawieniach telewizora Samsung) na Polska i będziesz mógł zainstalować wszystkie aplikacje i bez problemu z nich korzystać. Pozdrawiam.

A jak sie do tych ukrytych opcji dostac? Gdzie ich szukac?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dostępem do aplikacji Canal Plus Online i HBO Go na telewizorze Samsung QE65Q7FNA, zakupionym za granicą, mimo posiadania polskiego abonamentu. Zauważa, że aplikacje są zablokowane ze względu na regulacje UE dotyczące dostępu do treści online. Inni uczestnicy dyskusji sugerują użycie VPN, zmiany regionu w ustawieniach telewizora, a także zakup TV Stick Xiaomi jako alternatywne rozwiązanie. Użytkownik podkreśla, że może oglądać treści na telefonie bez problemów, co wskazuje na różnice w identyfikacji urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA