Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LSW-3 Solfar, nie można przypisać loggera do konta.

michalek002a 21 Nov 2021 19:10 1566 4
    michalek002a
    Level 6  
    Witam, mam problem z dodaniem loggera do swojego konta na solarman. Mianowicie jest napisane, że podobno jego numer SN jest już przypisany do innego konta i było tak już po pierwszej próbie logowania. Logger jest nowy. Aczkolwiek zastanawia mnie, dlaczego jest inny nr SN na pudełku i na loggerze :D Widziałem, że w tym wątkuLink, komuś się udało rozwiązać problem, jednak nie było napisane jak, a do kolegi, który pomógł, nie mogę napisać, ponieważ ma zablokowane konto.
    syrius177
    Level 11  
    Witam, mam podobny problem odnosnie wykorzystania nr sn loggera. Wszystko nowe, zainstalowałem aplikację solarman, działa ok. Chciallbym teraz zmienić aplikację na solarman smart, ale pisze mi podczas dodawania loggera że logger zostal juz przypisany do innych plantów.
    Usunąłem go z wczesniejszej aplikacji, ale dalej to samo podczas wpisywania go do nowej. Reset lsw_3 nic nie pomógł. Prosiłbym o jakieś rady. Pozdrawiam
    michalek002a
    Level 6  
    syrius177 wrote:
    Witam, mam podobny problem odnosnie wykorzystania nr sn loggera. Wszystko nowe, zainstalowałem aplikację solarman, działa ok. Chciallbym teraz zmienić aplikację na solarman smart, ale pisze mi podczas dodawania loggera że logger zostal juz przypisany do innych plantów.
    Usunąłem go z wczesniejszej aplikacji, ale dalej to samo podczas wpisywania go do nowej. Reset lsw_3 nic nie pomógł. Prosiłbym o jakieś rady. Pozdrawiam

Po usunięciu, powinno być dobrze. Możesz spróbować się dodzwonić do solfar i zapytać.
    syrius177
    Level 11  
    michalek002a wrote:
    Po usunięciu, powinno być dobrze.

Usunięcie nic nie daje. Usunięcie loggera z aplikacji, planta oraz odinstalowanie aplikacji.
    W dalszym ciągu w solarman smart wyswietla że nr sn loggera już użyty.
    Tomcen
    Level 12  
    Może napisz do nich emaila: customerservice(_at_)solarmanpv.com

Ja pisałem do nich bo chciałem APP ID i APP Secret i dodatkowo założyli mi jeszcze konto na solarmanpv.com. Na solarman.cn konto sam zakładałem.