logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maksymalizacja szybkości Internetu radiowego - czy możliwe jest darmowe zwiększenie?

22 Gru 2021 17:02 1467 10
REKLAMA
  • #1 19777234
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 19777244
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5766
    A gdzie to zadupie? No i do wyboru pewnie jeszcze mobilny zamiast tej radiówki, sa lokalizacje gdzie na LTE mozna uzyskać duo wiecej niż 10Mb/s ale trzeba wiedzieć co i jak a kluczowa jest twoja lokalizacja.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19777250
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 19777260
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2509
    Da się, ale trzeba nagrywać żądania na pendrive, zanieść do serwerowni, zgrać odpowiedź znowu na pendrive i przynieść do domu.
    W każdym innym, bardziej wygodnym przypadku trzeba jakoś zapłacić dostawcy za usługę. Zazwyczaj wyższa przepustowość to wyższa cena.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19777265
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 19777273
    m.jastrzebski
    Ocena: 864
    Klusuś napisał:
    Zależy mi na tym żeby przyspieszyć za darmo

Mało ambitnie. Powinno Ci zależeć żeby wogóle był ten internet za damo. A Ty tylko przyspieszyć chcesz za darmo.
  • REKLAMA
  • #7 19777277
    IC_Current
    Klusuś napisał:
    Zależy mi na tym żeby przyspieszyć za darmo

Łącze internetowe to taki sam towar jak każdy inny. Jak idziesz do sklepu i kupujesz worek ziemniaków to dostajesz za darmo drugi? Możesz mieć szybsze łącze, jeśli operatorowi za to zapłacisz albo zmienisz na innego operatora. W każdym bądź razie poza różnymi tymczasowymi promocjami od operatorów LTE (masz wszystkich dostępnych z Rotmanka) mniej już nie zapłacisz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 19777278
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 19777290
    m.jastrzebski
    Ocena: 864
    Klusuś napisał:
    No dobrze, chciałbym wiedzieć czy mógłbym zwiększyć moje mb/s bez pośrednio online

Złóż bezpośrednio on-line, choćby mailem zamówienie do operatora zwiększenia prędkości. Jesli są ku temu warunki techniczne, to każdy operator na to pójdzie, przewiduje takie opcje w swoich usługach, bo to więcej kasy dla niego. Jak Ci koledzy wyżej napisali, za darmo to bić nie chcą nawet.
  • #10 19777291
    IC_Current
    Klusuś napisał:
    No dobrze, chciałbym wiedzieć czy mógłbym zwiększyć moje mb/s bez pośrednio online

Czy Ty nie rozumiesz co czytasz, do gimnazjum chodziłeś? Nie da się jak nie zapłacisz za to operatorowi.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 19777296
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5766
    Ulica w Juszkowie?No i to nie żadne zadupie, choć jestem z Łodzi bywam często bo moja córka mieszka na Ogrodowej 57 więc teren mi doskonale znany takze w kwestii internetu mobilnego. Na forum byli juz ludzie z Juszkowa , Straszyna i okolic , są ich tematy w tej kwestii.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik z Juszkowa poszukuje sposobów na darmowe zwiększenie prędkości internetu radiowego, który obecnie wynosi 10 Mb/s. Odpowiedzi wskazują, że zwiększenie prędkości zazwyczaj wiąże się z dodatkowymi kosztami, a operatorzy nie oferują darmowych opcji. Użytkownicy sugerują, że można spróbować złożyć zamówienie na zwiększenie prędkości bezpośrednio u operatora, ale wymaga to zapłaty. Wskazano również na możliwość korzystania z internetu mobilnego LTE, który w niektórych lokalizacjach może oferować lepsze prędkości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA