logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 32HD3306 32 \ - Telewizor gubi sortowanie kanałów powraca do stanu po wy

WaldiKatowice 30 Gru 2021 17:32 1674 10
REKLAMA
  • #1 19790624
    WaldiKatowice
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Telewizor po wyjęciu z pudełka nowy na gwarancji jednak zacznę od początku. Mieszkaniec naszego domu pomocy społecznej zgłosił nam problem że jego telewizor po wyłączeniu gubi wszystkie kanały. W związku że była to manta na DVB-T zasugerowaliśmy kupno nowego z DVB-T2. Telewizor nowy wyciągnięty z pudełka zaprogramowano kanały a następnie posortowano tak jak mieszkaniec jest przyzwyczajony (zaznaczam tu że to posortowanie wedle przyzwyczajenia mieszkańca jest bardzo istotne dla niego przy jego schorzeniu) Obecnie albo po pewnym czasie oglądania albo przy dłuższym wyłączeniu to sortowanie kanałów znika a kanały są posortowane tak jak po pierwszym wyszukaniu automatycznym. Generalnie telewizor na gwarancji więc wysłałbym go do naprawy jednak intryguje mnie sytuacja z poprzednim telewizorem a jeśli przyślą nowy i będzie to samo?. Czy antena może uszkadzać TV? Antena jest standardowa na dachu bez wzmacniacza.
    Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i pomoc.
    Pozdrawiam
    Do siego roku
    Waldek
  • REKLAMA
  • #2 19790640
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15548
    No a może bawi się w menu? Spróbujcie ustawić blokadę rodzicielską - wtedy ma tylko zmianę kanałów/głośności i sprawdźcie po czasie.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19790667
    konsum
    Poziom 27  
    Ocena: 296
    Najpierw musisz dodać kanały do ulubionych i później je poprzesuwać.
    Po za tym
    WaldiKatowice napisał:
    Mieszkaniec naszego domu pomocy społecznej zgłosił nam problem że jego telewizor po wyłączeniu gubi wszystkie kanały

WaldiKatowice napisał:
    Obecnie albo po pewnym czasie oglądania albo przy dłuższym wyłączeniu to sortowanie kanałów znika a kanały są posortowane tak jak po pierwszym wyszukaniu automatycznym

Stary tv problem z programami nowy tv problem z programami, zaraz mu będziecie kazali trzeci telewizor kupić.
    Może jak nie ogarniacie takich prostych rzeczy to wezwijcie fachowca bo z torbami człowieka puścicie.
  • REKLAMA
  • #4 19790671
    WaldiKatowice
    Poziom 10  
    Nie bo stało się to przy mnie.

Dodano po 3 [minuty]:

konsum napisał:
    Stary tv problem z programami nowy tv problem z programami, zaraz mu będziecie kazali trzeci telewizor kupić.
    Może jak nie ogarniacie takich prostych rzeczy to wezwijcie fachowca bo z torbami człowieka puścicie.

Jeśli piszę tu to chyba coś robię w tym temacie prosząc o radę aa nie głupie komentarze. Za fachowca też trzeba zapłacić....
  • REKLAMA
  • #5 19790703
    konsum
    Poziom 27  
    WaldiKatowice napisał:
    nie głupie komentarze. Za fachowca też trzeba zapłacić....

Głupie to jest wydawanie nie swoich pieniędzy.
    Jak się nie znasz to się za to nie zabieraj, a fachowiec kosztuje mniej jak nowy telewizor.
    Zasugerowanie kupna nowego telewizora, bo programów nie ma, gdzie jeszcze nic nie zaczęło wchodzić w kierunku DVB T2.
    Zakup nowego telewizora za 900zl gdzie można było kupić tuner za 140zl DVB T2.
    WaldiKatowice napisał:
    chyba coś robię w tym temacie

Ty robisz? Próbujesz swoją wtope ratować sie nami.
    Zwróć lepiej ten telewizor i wezwij kogoś do starego telewizora kto się na tym zna, a o DVB T2 zacznij się martwić w połowie 2022 i nie narażając człowieka na koszta, tylko wystarczy sam tuner.
  • #6 19790707
    WaldiKatowice
    Poziom 10  
    konsum napisał:
    Najpierw musisz dodać kanały do ulubionych i później je poprzesuwać.

Czegoś chyba nie rozumiem. Tylko tvp1 tvp2 tvp3 pozostają na miejscu po wyszukiwaniu automatycznym. Czy to znaczy że wszystkie 30 pozostałych kanałów mam dodać do ulubionych by nie straciły swej numerycznej pozycji?
  • REKLAMA
  • #7 19790711
    sosarek

Poziom 43  
    sosarek napisał:
    No a może bawi się w menu? Spróbujcie ustawić blokadę rodzicielską - wtedy ma tylko zmianę kanałów/głośności i sprawdźcie po czasie.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 19790719
    WaldiKatowice
    Poziom 10  
    konsum napisał:
    Głupie to jest wydawanie nie swoich pieniędzy.
    Jak się nie znasz to się za to nie zabieraj, a fachowiec kosztuje mniej jak nowy telewizor.
    Zasugerowanie kupna nowego telewizora, bo programów nie ma, gdzie jeszcze nic nie zaczęło wchodzić w kierunku DVB T2.
    Zakup nowego telewizora za 900zl gdzie można było kupić tuner za 140zl DVB T2.

Jeju czy to to właściwe miejsce na roztrząsanie tego typu problemów. Muszę Ci tłumaczyć że mieszkaniec sam chciał nowy telewizor bo tamten miał 14 cali że nie chciał dwóch pilotów... To jest jakaś tragedia napisałem niepotrzebnie że to mieszkaniec DPSu... Nie było by problemu. A napisałem to tylko dla tego by nie zbagatelizować jego problemu z tym że musi mieć kanał pod określoną cyferką...

Dodano po 3 [minuty]:

sosarek napisał:

Nie bo stało się to przy mnie Po 30min od posortowania kanałó.
  • #9 19790770
    konsum
    Poziom 27  
    WaldiKatowice napisał:
    Jeju czy to to właściwe miejsce na roztrząsanie tego typu problemów. Muszę Ci tłumaczyć że mieszkaniec sam chciał nowy telewizor bo tamten miał 14 cali że nie chciał dwóch pilotów... To jest jakaś tragedia napisałem niepotrzebnie że to mieszkaniec

Sam dobrze wiesz jak to zabrzmiało, a teraz rzuca inne światło, także przepraszam za oskarżenie, sam pracowałem w DPS i wiem jakie podejście mają co niektórzy.
    WaldiKatowice napisał:
    30 pozostałych kanałów mam dodać do ulubionych by nie straciły swej numerycznej pozycji?

Tak i wtedy możesz je przesuwać
  • #10 19790775
    sosarek

Poziom 43  
    Opcje sortowania wg.LCN, ODIN wyłączone?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 19792188
    WaldiKatowice
    Poziom 10  
    konsum napisał:
    WaldiKatowice napisał:
    30 pozostałych kanałów mam dodać do ulubionych by nie straciły swej numerycznej pozycji?

Tak i wtedy możesz je przesuwać

Niestety to też nie działa. A po 24h dodatkowo znikła pozycja 4 Polsat. Jedyne co mi przychodzi mi jeszcze do głowy to jutro podłączę TV kablem do Lan i spróbuje aktualizacji softu. Jeśli nie pomoże to serwis na gwarancji.

Dodano po 1 [minuty]:

sosarek napisał:
    Opcje sortowania wg.LCN, ODIN wyłączone?

Nie ma takich opcji w menu ustawieniach. Sprawdzałem dwa razy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Thomson 32HD3306, który po wyłączeniu gubi posortowane kanały, wracając do ustawień fabrycznych. Problem występuje mimo zakupu nowego telewizora z DVB-T2, co miało rozwiązać wcześniejsze trudności z odbiorem. Użytkownik zastanawia się, czy antena może wpływać na działanie telewizora oraz czy warto wysłać go na gwarancję, obawiając się, że nowy egzemplarz może mieć ten sam problem. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak dodawanie kanałów do ulubionych, ustawienie blokady rodzicielskiej oraz aktualizacja oprogramowania. Użytkownik podkreśla, że sortowanie kanałów jest istotne dla mieszkańca DPS-u z uwagi na jego schorzenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA