logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Kangoo 1.5 dci 2003 - problem z odpalaniem, lampki kontrolne, akumulator, wymiana komputera

brylatom 26 Sty 2022 21:36 621 3
REKLAMA
  • #1 19845131
    brylatom
    Poziom 2  
    Witam, mam problem a mianowicie podczas odpalania świecą się wszystkie lampki kontrolne, wskazówki z poziomu paliwa opadają i wracają na miejsce. No i nie chce mi odpalić a jak się uda chwilę pochodzi zgasze go i odpala normalnie. Dodam że nowy akumulator oraz wymieniony cały komputer kilka miesięcy temu. Obecnie akumulator rozładowany. Nie wiem dałem do kilku elektroników to tylko błędy likwidują a problem dalej jest.
  • REKLAMA
  • #2 19845476
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3438
    No to może by wypadało podać te błędy.
  • REKLAMA
  • #3 19848785
    brylatom
    Poziom 2  
    Błędy to świece, ale już wymienione.
    Teraz długo trzeba kręcić żeby odpalił i świcie się kontrolka akumulatora i stopu.
  • #4 19849317
    genek1000
    Poziom 35  
    Ocena: 1058
    brylatom napisał:
    świcie się kontrolka akumulatora i stopu

Brak ładowania - alternator , połączenia zasilania do akumulatora itp.
    brylatom napisał:
    podczas odpalania świecą się wszystkie lampki kontrolne, wskazówki z poziomu paliwa opadają i wracają na miejsce

Niskie napięcie podczas rozruch - rozładowany / uszkodzony akumulator/ połaczenia do akumlatora
    brylatom napisał:
    No i nie chce mi odpalić a jak się uda chwilę pochodzi zgasze go i odpala normalnie

Akumulator - rozładowany lub uszkodzony akumulator
REKLAMA