logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana przepływowego podgrzewacza wody: Junkers Maxipower 2 WRDP 11-2B vs inne modele

lokiec20 13 Lut 2022 20:33 1032 5
REKLAMA
  • #1 19882679
    lokiec20
    Poziom 7  
    Witam.
    Jestem zmuszony wymienić mój 4 letni piecyk Junkers Maxipower 2 WRDP 11-2B ponieważ prawdopodobnie została uszkodzona kiedyś przy naprawę regulacja wody. Tj te pokrętłala do ustalania temperatury i przepływu wody. Max płomień i max pole czerwone a woda ma. 35 stopni.
    Tak więc proszę Was o opinię na jaki teraz najlepiej zmienić piecyk do podgrzewania wody?? Czy wybrać nowego Junkersa czy może coś innego jest godnego polecenia??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19882746
    lokiec20
    Poziom 7  
    Rok temu ciekło z zespołu przepływowego (ten taki zespolony biały element pod piecykiem) i wtedy gazownik stwierdził że to membrana jest uszkodzona. Po wymianę nic nie ciekło i było wszystko ok. Ten sam gazownik przyszedł na przegląd i dość mocno szarpał się z pokrętłami i mam wrażenie że wtedy za mocno przekręcił pokrętło od regulacji wody. I problem z ustaiweniem temperatury zaczął się pomału pogłębiać. Inni gazownicy tłumaczyli ze to wina zimy bo woda ma niższa temperaturę a jeszcze inny że cały regulator do wymiany co będzie kosztować 750 zł. Więc stwierdziłem że chyba taniej będzie kupić nowy z gwarancją niż inwestować poraz kolejny w ten aktualny
  • REKLAMA
  • #4 19882821
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 899
    lokiec20 napisał:
    będzie kosztować 750 zł.

Jeżeli taka ma być jego cena, to faktycznie lepiej nowy. Przed zakupem sprawdź jednak tą membranę, nic Cię to nie kosztuje.
  • REKLAMA
  • #5 19882828
    lokiec20
    Poziom 7  
    Dlatego wycena skusiła mnie bardziej na wybór nowego. Jedynie nie wiem czy celować w nowego Junkersa czy tym razem może coś innego jak Termet?
    Membranę sprawdzę na własną rękę jak już będę miał kupiony nowy w razie czego :)
  • #6 19883439
    valdimazur
    Poziom 17  
    Ocena: 108
    Prawdopodobnie masz samo pokrętło do wymiany. Raczej niemożliwe aby od mocnego przekręcenia pokrętła coś w środku zespołu wodnego się zepsuło i nie kapie woda.
    Gazownicy są od gazu, wezwij raczej kogoś kto dobrze zna ten rodzaj urządzeń ( zwłaszcza od strony hydraulicznej )
    Używany zespół wodny od 50 zł na ogłoszeniach .
REKLAMA