logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana domofonu Siedle HT 611-01 na Cyfral Smart-5PG - kwestia połączeń i dzwonka

Amuth5491 18 Lut 2022 15:27 4434 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona niemiecki » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 19895441
    Amuth5491
    Poziom 1  
    Chciałbym wymienić mój stary Siedle HT 611-01 na ten model. Niestety mam problemy z połączeniem. Po podłączeniu zajrzałem do instrukcji. Zapisałem wcześniej, jaki kolor był na którym numerze w starym domofonie. Słychać mnie bardzo cicho, mogę otworzyć drzwi, ale dzwonek nie działa. Nie radzę sobie ze schematem, rozumiem tylko połowę. Właśnie podłączyłem 9 i C zgodnie z instrukcją. Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc.
    Instrukcja instalacji dla domofonu Siedle i innych modeli. Zbliżenie na panel połączeń wewnętrznej jednostki domofonu Cyfral SMART-5PG z widocznymi kolorowymi przewodami podłączonymi do terminali. Zbliżenie na wewnętrzne połączenia w nowym modelu domofonu.
  • REKLAMA
  • #2 19895529
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2085
    Spróbuj jeszcze przełączyć suwak głośności dzwonka (po lewej stronie) do góry i/lub przestawić zworkę generatora na 2-3.

Jeżeli przy takim ustawieniu nie masz dzwonka, to jednak będziesz musiał przenieść terkotkę ze starego unifonu (czarna po lewej stronie na dole) do nowego. Wiem, zaraz powiesz, że nie ma tam na nią miejsca.
    Ten unifon to nowość i ściemą może być to, że ma wbudowany generator pasujący do Twojego systemu.
REKLAMA