Witam
Mam problem z podgrzewaniem wody w kotle dwufunkcyjnym Termet Termaster Turbo GCO-DP-23-57.
Otóż przy dużym ciśnieniu wody z sieci, nagrzewnica cały czas się włącza i wyłącza i nie grzeje wody użytkowej, jeśli zmniejszę ( zdławię ) ciśnienie wody za pomocą dławika na rurze dopływowej, kocioł działa normalnie, tylko ciśnienie wody w kranie czy prysznicu jest niskie (zauważyłem, że jak przy niezdławionym ciśnieniu wody odkręcę kran w umywalce w łazience i puszczę wodę z prysznica też grzeje wodę normalnie).
Niedawno wymieniłem czujnik temperatury cwo ale nie rozwiązało to problemu.
Przy grzaniu wody w CO nie ma problemu z nagrzewnicą i pracuje prawidłowo.
Ktoś miał może podobny problem lub ma pomysł od czego może to być zależne?
Kocioł przez poprzednie kilka lat pracował normalnie.
Mam problem z podgrzewaniem wody w kotle dwufunkcyjnym Termet Termaster Turbo GCO-DP-23-57.
Otóż przy dużym ciśnieniu wody z sieci, nagrzewnica cały czas się włącza i wyłącza i nie grzeje wody użytkowej, jeśli zmniejszę ( zdławię ) ciśnienie wody za pomocą dławika na rurze dopływowej, kocioł działa normalnie, tylko ciśnienie wody w kranie czy prysznicu jest niskie (zauważyłem, że jak przy niezdławionym ciśnieniu wody odkręcę kran w umywalce w łazience i puszczę wodę z prysznica też grzeje wodę normalnie).
Niedawno wymieniłem czujnik temperatury cwo ale nie rozwiązało to problemu.
Przy grzaniu wody w CO nie ma problemu z nagrzewnicą i pracuje prawidłowo.
Ktoś miał może podobny problem lub ma pomysł od czego może to być zależne?
Kocioł przez poprzednie kilka lat pracował normalnie.