logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

E87 - Lista błedów w E87, ciężko dogadać sie z mechanikami

bog25up 29 Mar 2022 22:06 1962 1
REKLAMA
  • #1 19954518
    bog25up
    Poziom 1  
    Witam,

Po podłączeniu pod laptopa moje BMW (E87 2.0L 2008 benzyna) pokazuje następujące błedy. Pomyślałem co by się tutaj nie zapytać o alternatywną opinie co do ich znaczenia. Być może sie już ktoś z takimi kombinacjami błędów spotkał. Trochę czytałem na temat tych błędów, ale nie oszukując siebie i innych, za bardzo nie jestem w stanie stwierdzić czy pierwsze trzy są ze sobą związane, czy są to odrębne błedy. Domyślam się, że błedy 3-6 są ze sobą związane. Wiem oczywiście, że każdy z błędów nie koniecznie oznacza, że dana część nie działa, bo być może usterka jest gdzieś indziej, a tylko przez to że nie działa ta wydająca bład nie działa tak jak należy. Tak czy siak, każda pomoc mile widziana.

- Kod: 00A6D0; Opis: Control valve in A/C compressor; KM: 121864; Obecny:tak
    - Kod: 002AA8; Opis: Variable intake system, servomotor: activation; KM:121976; Obecny: tak
    - Kod: 0030DC; Opis: Nitrogen-oxide sensor, heating; KM: 121864; obecny: nie
    - Kod: 0029E0; Opis: Mixture Control; KM:121864, obecny; nie
    - Kod: 0029E1; Opis: Mixture Control 2; KM:121864; obecny: nie
    - Kod: 002AF0; Opis: Nitrogen-oxide sensor, heating; KM: 121928, obecny: nie
  • REKLAMA
  • #2 19954770
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5049
    Jeżeli to dobrze rozumiem a specem od BMW nie jestem to z tych sześciu błędów tylko dwa pierwsze są aktywne.
    121xxx to chyba przebieg przy jakim wystąpiły.
    Pierwszy błąd mówi o usterce zaworu regulacji wydajności kompresora klimatyzacji - prawdopodobnie uszkodzona instalacja lub zawór.
    Drugi to najprawdopodobniej nastawnik klap wirowych w kolektorze lub nastawnik od regulacji zmiany długości kolektora ssącego - trzeba by zobaczyć co tam jest za rozwiązanie. Raczej usterka elektryczna - instalacja lub nastawnik.
    Trzeci i szósty to podgrzewanie sondy tlenków azotu - NOX. Uszkodzona instalacja między czujnikiem i sterownikiem bądź czujnik.
    Czwarty i piąty - to błędy dotyczące mieszanki paliwa. Wygląda na to że jest ubogi. Możliwe że gdzieś ciągnie lewe powietrze, zbyt niskie ciśnienie paliwa itp.
REKLAMA