Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkarolark napisał:Do czego potrzebna taka moc trafa?
Mają dokładnie takue samo U wtórne?
hinczyk012 napisał:Hmmm... Możesz wyjaśnić sposób Twojego rozumowania?Przecież równolegle łączenie nie zwiększa mocy
hinczyk012 napisał:A reszta? Moc? Typ itp? Przy łączeniu uzwojeń wtórnych dwóch różnych transformatorów (a nawet takich samych) istnieje zawsze ryzyko, że nawet gdy jałowo napięcia się zgadzają co do ułamka V to pod obciążeniem powstanie różnica i popłynie prąd wyrównawczy od uzwojenia o większym napięciu do tego o mniejszym. W rezultacie część mocy zamiast na wyjście powoduje szkodliwe grzanie uzwojeń.mają takie same U wtórne.
hinczyk012 napisał:Dwie uwagi:moc na wyjściu np ma pozostać 230v
hinczyk012 napisał:moc na wyjściu np ma pozostać 230v.
homo_sapiens napisał:No tak, teraz wszystko jasne. Musimy zmienić zasady i prawa fizyki, żeby odpowiedzieć tak, jak JEMU PASUJE.Koledzy nie wysilajcie się. Poniżej największe dzieła tego wybitnego Autora
hinczyk012 napisał:Cudów nie zrobisz, jeśli wyłączniki są szeregowo to trzeba je usunąć, oczywiście w przypadku instalacji która nie jest twoją własnością, nie możesz sobie przerabiać jak ci się wydaje.P. S powiedz mi jak to ogarnąć. W piwnicy mam światło normalnie elegancko wszystko wieści i chodzi. A jest taki problem że jak gasza światła przy wejściu do piwnicy to akurat mi gaśnie światło w pomieszczeniu... Powiedz jak ogarnąć żeby nie gaslo podczas zapalania wyżej czy tam obok u sąsiada. Mam tylko kabel z puszki wypuszczony do mojego pomieszczenia podpięty włącznik no i do żarówki nic więcej.