Witam, mam centralne ogrzewanie CO obieg otwarty. Stary zbiornik wyrównawczy zaczął przeciekać wiec kupiłem inny. Mam pytanie odnośnie odpowietrzenia zbiornika. W moim starym była wstawiona po prostu zaślepka. Kilka razy przez nieuwagę zagotowałem piec i nic się nie stało. Woda wyleciała przelewem. Zastanawiam się czy w nowym też zaślepić czy wstawić kolanko. Miejsca jest tam mało bo tylko 5-7cm a odpowietrzenie powinno chyba iść znaczniej wyżej w kształcie fajki. Ewentualnie pociągnąć te odpowietrzenie rurą do samego dołu w razie jakby jakimś cudem tamtędy też zaczęło się lać przy zagotowaniu ? Poniżej zdjęcie jak to wygląda.
Kolejne pytanie podłączyć rurę wzbiorczą do zbiornika od dołu (tak było oryginalnie) czy może z boku ? W tym zbiorniku jest możliwość i tak i tak. Wydaje mi się że nie ma znaczenia ale spytam się mądrzejszych.
Kolejne pytanie podłączyć rurę wzbiorczą do zbiornika od dołu (tak było oryginalnie) czy może z boku ? W tym zbiorniku jest możliwość i tak i tak. Wydaje mi się że nie ma znaczenia ale spytam się mądrzejszych.