logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot uniwersalny Bluetooth do dekodera Ferguson Ariva T75 - zamienniki

david100444 24 Sie 2022 06:39 3297 7
REKLAMA
  • #1 20158004
    david100444
    Poziom 2  
    Witam, orientuje się ktoś może czy na rynku dostępny jest pilot uniwersalny do dekodera Ariva T75, pilot jest na bluetooth, oryginalny psuje się po miesiącu dlatego wolę zamiennik
  • REKLAMA
  • #2 20165199
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15437
    Mało prawdopodobne.
    Co znaczy
    david100444 napisał:
    oryginalny psuje się po miesiącu
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20190043
    david100444
    Poziom 2  
    W pilocie od nowości nie działały ze dwa przyciski i systematycznie co parę dni przestawały działać inne ,teraz nie reaguje w ogóle ,z tego co czytałem opinie innych to z tym pilotem trzeba obchodzić się jak z jajkiem bardzo delikatny i wadliwy , dlatego szukałem zamiennika
  • REKLAMA
  • #4 20581134
    vakx01
    Poziom 1  
    Chciałbym odświeżyć temat bo użytkownik Dawid ma rację rcu76 najlepiej trzymać w puchowym etui. Przyciski przestają działać a plastik z którego jest zrobiony to skorupka od jajka. Tydzień czasu w rękach dzieci i śmieć.
  • #5 21260874
    mat5000
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Czy ktoś coś testował, lub ma jakiś inny sprawdzony pilot, a nie taki oryginalny badziew?
  • #6 21377832
    gorbush
    Poziom 2  
    remote-control-world eu. Czy ktoś testował pilota General SAT/TV z tej strony?
    Goście chyba programują je dla danego modelu odbiornika. Czyli wiedzą, jakie kody obsługują dekodery Ferguson T75 oraz T175 Combo.

Ten "oryginalny" RCU76 to straszny badziew z taniego plastiku. Po niecałym roku mocowanie baterii rozrywa mi tylną ściankę. :(
    Spróbuję zamówić pilota RC-G008, który jest w tej samej lub nieco ulepszonej obudowie (komora baterii przesunięta w kierunku środka pilota z pełną klapką i wzocnionymi ściankami), ale nie wiem jak one będą się sprawowały i czy będą pasowały w 100%.
  • REKLAMA
  • #7 21412015
    gorbush
    Poziom 2  
    >>21377832 Niestety piloty RC-G008 są o około 0,5 cm dłuższe i tak samo rozstaw rzędów klawiszy się różni. Nie da się przełożyć wnętrzności z RCU76 do nich. :(
    Może trzeba poszukać kogoś, kto drukuje modele 3D i da radę stworzyć obudowę do tych nietrwałych pilotów.
  • #8 21875790
    cranky
    Poziom 30  
    Ocena: 372
    Aż trudno uwierzyć, że ktoś zrobił taki dobry tuner i tak badziewny pilot, a przy tym nie dorzucił prostej aplikacji na komórkę zastępującej pilota. Przecież jak komunikacja jest bluetooth, to aplikacja spokojnie by go zastąpiła. Chyba, że Ferguson Ariva Remote działa też dla T75? Ktoś się orientuje?

Podsumowanie tematu

✨ Oryginalny pilot Bluetooth RCU76 do dekodera Ferguson Ariva T75 cechuje się niską trwałością i awaryjnością – przyciski często przestają działać, a obudowa wykonana jest z bardzo delikatnego plastiku, co skutkuje szybkim uszkodzeniem, zwłaszcza przy intensywnym użytkowaniu. Użytkownicy poszukują zamienników, jednak dostępne modele, takie jak RC-G008, różnią się wymiarami i układem klawiszy, co uniemożliwia bezpośrednią wymianę elementów wewnętrznych. Propozycją jest zamówienie pilota programowanego pod konkretny model dekodera z serwisu remote-control-world.eu, który oferuje piloty General SAT/TV kompatybilne z Ferguson T75 i T175 Combo. W dyskusji pojawiła się także sugestia, że ze względu na komunikację Bluetooth, alternatywą mogłaby być aplikacja mobilna zastępująca pilota, jednak brak jest potwierdzenia kompatybilności oficjalnej aplikacji Ferguson Ariva Remote z modelem T75.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA