logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Any desk wymaga potwierdzenia - Brak możliwości nienadzorowanego dostępu - android 11

dzidke860 25 Sie 2022 08:21 2037 5
REKLAMA
  • #1 20159761
    dzidke860
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Mam problem z Androidem 11. Tablet Samsung A8 . Zainstalowany any desk. Nadane wszystkie uprawnienia
    Nienadzorowany dostęp . Hasła itp. Mimo to dalej wyskakuje komunikat o potwierdzeniu . Bez tego nie ma możliwości podglądu. Czy ktoś zna może gdzie zmienić to ustawienie w android ? W załączniku zrzut jaki komunikat wyskakuje. Do tej pory na urządzeniach android nie było takiego komunikatu. Any desk wymaga potwierdzenia - Brak możliwości nienadzorowanego dostępu - android 11

Dodano po 4 [minuty]:

Dodam tylko że to na pewno nie jest wina any desk. Dokładnie ten sam komunikat pojawia się przy team vivier. Niby nienadzorowany dostęp a i tak potrzebuje potwierdzenia .
  • REKLAMA
  • #2 20160028
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15503
    Sprawdzałeś w Ustawieniach - aplikacja - dostęp albo uprawnienia dostępu?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20160060
    dzidke860
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Wszystko sprawdzałem 😀 zanim tu napisałem
  • REKLAMA
  • #4 20346168
    transmalspaw
    Poziom 1  
    czy udało się rozwiązać problem?
  • REKLAMA
  • #5 20513426
    Użytkownik007
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, czy udało się rozwiązać problem? bo mam ten sam problem.
  • #6 21462815
    DawiDD
    Poziom 28  
    Ocena: 336
    Po dodaniu wszystkich uprawnień i wtyczki AD1 należy wejść w ustawienie/bezpieczeństwo, a dalej PROFILE UPRAWNIEN. Tam dodajemy kolejny profil o dowolnej nazwie np full i zaznaczamy wszystko co się da. Pokaże sie tez do wpisania hasło. Wpisujemy 2 razy i tyle. Na urządzeniu drugim przy polaczeniu trzeba wpisać to hasło i powinno działać.

Dodano po 16 [minuty]:

Dodatkowo (tak było w jednym z moich przypadków MotorolaOne z androidem 10) Po polaczeniu, ekran na sterowanym telefonie był zablokowany i nie było go widać na sterującym telefonie(czarny ekran). Jak się ekran odblokowało "na czują" wpisując wzór to juz było ok.
    Można to ominąć - w ustawieniach telefonu motorola(czyli tym którym chcemy sterować) z zakładce "zabezpieczania" jest podsekcja Aplikacja do zarzadzania uprzedzeniem - tam po wejściu był AnyDesk wyłączony - po włączeniu nie ma problemu z zablokowanym ekranem
REKLAMA