logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Bravia X85J 50 i Xbox Series X: Czarny ekran po zamknięciu gier - jak rozwiązać?

kukiz87 25 Sie 2022 09:25 363 2
REKLAMA
  • #1 20159844
    kukiz87
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Witam serdecznie, mam tv sony bravia x85j 50. Wszystko fajnie i dobrze działa w tv ale...Tv podłączony pod xbox series x , xbox w ustawieniach 4k uhd 60hz , przy każdym wyłączeniu gry naciskam na padzie zamknij grę, następnie mam czarny ekran przez 3-5 sekund, tak jak by jakaś zmianę rozdzielczości sobie robił i muszę czekać. I następnie mam menu xboxa. Problem jest w każdej grze, po każdym wyłączeniu gry wisi mi ten czarny obraz kilka sekund, co jest mega irytujące. Konsola w 4k ustawiona, podczas gry również jest 4k.
  • REKLAMA
  • #2 20159874
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15501
    Sprawdź na innym odbiorniku ale pewnie będzie podobnie bo konsola potrzebuje chwilę na powrót do XBM czyszcząc przy okazji pamięć.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20159884
    kukiz87
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Właśnie przesiadłem się z thomsona którego kiedyś dawali w orange na święta. Podstawowy tv 32 cale bez smartów bez bajerów. Dział sobie z konsolą w 1080 60 hz cały czas i tam przy zamknięciu gry nie było czegoś takiego. Zamykałem grę i od razu było menu xboxa. Dlatego tutaj mnie to dziwi że tak jest.

Znalazłem rozwiązanie problemu. Wyłączyłem całkowicie hdr z poziomu konsoli i już gry wyłączają się i włączają normalnie , bez black screena , ale jednak szkoda tego hdr ;/ ale dlaczego z tym się tak dzieje ?
REKLAMA