logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups EA897 Evidence Eco Design – dioda odkamieniania, zawieszenie, 3 tygodnie użytkowania

lewickamonika250 30 Wrz 2022 19:24 9600 7
REKLAMA
  • #1 20215271
    lewickamonika250
    Poziom 1  
    Witam
    Mam problem ze swoim ekspresem po trzech tygodniach użytkowania od nowości zapaliła się dioda wpierw mleczna i za 2 dni dioda czerwona że trzeba już go odkamienić. Zrobiłam wszystko tak jak potrzeba i niestety się zawiesił, po każdej próbie zrobienia czegoś innego cały czas tylko można było powtórzyć jedną funkcję. Czy ktoś coś takiego miał nie można nie pokazuje wody nie pokazuje nic tylko cały czas trzeba było w kółko to odkamieniać, pokazywały się te ikony odkamieniania.
    Jest to nowy ekspres, ma 3 tygodnie, po trzech tygodniach już bardzo dziwne że zapaliła się ta kontrolka odkamieniania żadnej innej funkcji nie można było włączyć ponieważ cały czas tylko ta jedna działała. Wymieniałam wodę, odkamieniałam, płukałam i cały czas jest to samo czy wykonać reset.
    Krups EA897 Evidence Eco Design – dioda odkamieniania, zawieszenie, 3 tygodnie użytkowania
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20215465
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1093
    lewickamonika250 napisał:
    Jest to nowy ekspres, ma 3 tygodnie, po trzech tygodniach już bardzo dziwne że zapaliła się ta kontrolka odkamieniania żadnej innej funkcji nie można było włączyć ponieważ cały czas tylko ta jedna działała.

Po prostu ekspres uległ awarii, nie ma nad czy się zastanawiać - skorzystaj z gwarancji lub tzw rękojmi.
  • REKLAMA
  • #3 20355403
    retroantyk
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Podłączam się chodzi o ten sam model co w temacie, jednak u mnie dziwnie chodzi pompa wody. Wiem,że te urzadzenia nie należą do cichych, ale kupiłem go wczoraj i kiedy nalewa samą kawę to jest spoko, jak dolewa potem samej wody, to jest ciągły stukot przy dosłownie każdej dolanej kropli...czy to naprawdę normalny efekt tego ekspresu,czy raczej reklamować?
  • #4 20355649
    Adam-T
    Poziom 41  
    Ocena: 1093
    Hmm ... trudno coś doradzić skoro człowiek tego nie słyszy. Nie masz znajomych z podobnym ekspresem, żeby tam posłuchać?
  • #5 20355679
    retroantyk
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    No właśnie nie, wcześniej sprawdzałem fora, opinie itd. i niby elegancki, a hałas standardowy. Robi to tylko kiedy leje samą wodę. Pisałem do krups na facebook, to napisali,że to normalne...a jak napisałem oficjalnie na stronie, że mam przesłać zdjęcie rachunku i najlepiej zgłosić się do punktu ich serwisu... Pytanie z cyklu która osoba się na tym nie zna...
  • REKLAMA
  • #6 21413824
    radeks1968
    Poziom 13  
    Ocena: 419
    >>20215271 Witam. Szukam pomocy w grudniu wymieniłem moduł zasilający na nowy. Chodził do 26 stycznia i teraz po właczeniu czerwony trojkat i ikona odkamieniania.. Przyciskiem clean nic nie mozna zrobic ., tylko startem i wtedy znika trojkat i chce wody. Po nalaniu wody miga biala dioda na przycisku start. Po wcisnieciu startu słychac przestawianie zaworu wody i koniec . Powolne przygasanie białych diod pod ikonami kaw i nic sie nie dzieje.. Czy coś zle robie czy mozliwe aby znowu moduł siadł? Czy mozna resetowac to gówno.
    Załączniki:
    • VID_20250128_123419.mp4 (17.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 21757013
    Czarkadiusz
    Poziom 2  
    Ocena: 17
    Mam ekspres EA897 od 5 dni. Trochę przypadkiem wszedłem w program odkamieniania "k", który, jak wyżej, nie chce się skończyć. Okazało się, że instrukcja słabo ten proces opisuje i dopiero obejrzenie filmu pozwoliło przeprowadzić wszystko do końca. Tak więc wszystko jest OK. Załączam film.
    https://www.krups.com.pl/Świat-kawy/Ekspresy-...010001021?superCategoryCode=coffee-appliances
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada ekspres do kawy Krups EA897 Evidence Eco Design, który po trzech tygodniach użytkowania sygnalizuje konieczność odkamieniania poprzez zapalenie diody mlecznej, a następnie czerwonej. Pomimo wykonania pełnego procesu odkamieniania i płukania, ekspres zawiesza się i nie pozwala na uruchomienie innych funkcji, stale wymuszając powtarzanie procedury odkamieniania. Inni użytkownicy zgłaszają podobne problemy, takie jak hałas pompy podczas nalewania wody oraz błędy związane z modułem zasilającym. Wskazano, że usterka może wymagać skorzystania z gwarancji lub rękojmi. Proces odkamieniania bywa trudny do zakończenia, co potwierdzają instrukcje i filmy producenta. Możliwe jest, że problem wynika z zakamienionego bojlera, który blokuje przepływ wody i uniemożliwia dalszą pracę ekspresu. Resetowanie urządzenia nie jest jednoznacznie potwierdzone jako skuteczne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA