logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferroli DOMIPROJECT 24: Regulacja ciśnienia przy grzaniu wody - zawór, odpowietrzenie, serwis

kazlol140 15 Paź 2022 21:19 2979 1
REKLAMA
  • #1 20237750
    kazlol140
    Poziom 1  
    Po raz pierwszy mam styczność z piecem gazowym. Piec dwufunkcyjny Ferroli, bez instrukcji, wynajmowane mieszkanie. W intrenecie znalazłam podobny model, DOMIPROJECT 24, może nowsza wersja. Na początku istniał problem zbyt niskiego ciśnienia, poniżej 1 bara, właściciel otworzył jakiś zawór i napełnił piec do 2 barów. Teraz przy grzaniu wody ciśnienie wzrasta do 3 bar, wyłącza się i jeśli dobrze zrozumiałam otwiera zawór bezpieczeństwa. Przeglądając fora zrozumiałam, że jest zbyt wysokie ciśnienie. Z instrukcji modelu DOMIPROJECT 24 wyczytałam, że należy zawsze zamknąć zawór dopuszczający wodę po dopełnieniu, właściciel go nie zamknął. Zamknęłam zawór, zmniejszyłam ciśnienie przez odpowietrzenie grzejników do 1,5 bar, jednak nadal wzrasta ciśnienie powyżej 2 przy grzaniu wody. Czy zmniejszenie ciśnienia do 1 bar coś pomoże czy muszę czekać na serwisanta do poniedziałku?
    Ferroli DOMIPROJECT 24: Regulacja ciśnienia przy grzaniu wody - zawór, odpowietrzenie, serwis Ferroli DOMIPROJECT 24: Regulacja ciśnienia przy grzaniu wody - zawór, odpowietrzenie, serwis
  • REKLAMA
  • #2 20239648
    bambus94
    Poziom 34  
    Ocena: 716
    Skoro włącza się przy 3 barach i wtedy otwiera się zawór bezpieczeństwa to w czym problem żeby pracował na 2 barach? Jak działa to zostaw tak.
    A jak są duże różnice ciśnień na zimny i ciepłym to prawdopodobnie naczynie przeponowe w kotle do sprawdzania.
REKLAMA