logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bulgocze w brodziku podczas wypompowywania wody z pralki - zapchany odpływ?

18 Lis 2022 16:08 10509 5
REKLAMA
  • #1 20290945
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 20290986
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1654
    Nie słuchać bulgotania jeśli sprawia dyskomfort.
    Zdjęcia ładne ale nie wiadomo gdzie jest pralka oraz brodzik i gdzie odprowadza wodę (wiem , że do kanalizacji).
  • REKLAMA
  • #3 20290987
    Jacdiag
    Poziom 30  
    Ocena: 377
    Najprawdopodobniej będzie przypchany odpływ poniżej trójnika łączącego odpływ z pralki i brodzika. Woda z brodzika odpływa grawitacyjne, a z pralki prędkość odpływu wymusza pompa. Zalej przez otwarte drzwiczki z pół bębna wody i uruchom pralkę z pozycji "wypompowywanie". Zamiast bulgotania w brodziku może pojawić się woda szybciej wpompowana z pralki niż zdążyła przepłynąć przez zator.
  • REKLAMA
  • #4 20291025
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 20291241
    Marcin125
    Poziom 29  
    Ocena: 276
    Z pralki wypływa naraz duża ilość wody co pcha powietrze i stąd bulgotanie. Moja rada olać to. :D
  • #6 20291297
    jvoytech
    Poziom 22  
    Ocena: 136
    Z własnego doświadczenia. U mnie zaczęło się od bulgotania a pod dłuższym czasie (lata) pralka w końcu wylała wodę na panele podłogowe i trzeba było je wymieniać. Problem był taki, że gdzieś dalej w rurze z wiekiem zrobiło się jakieś zwężenie (pewnie od tłuszczy) i jak pralka opróżniała zbiornik to przekrój był na tyle mały, że z początku cofało powietrze, a później niestety wodę.
    Okresowo stosowałem jakieś środki z marketu do odblokowania ("kreciki"), ale okazało się że nie były 100% skuteczne. Pomogła niewielka ilość 100% stężonego kwasu siarkowego bezpośrednio do rury :).
    Radzę nie ignorować i zawołać hydraulika, albo samemu spiralą przeczyścić.
REKLAMA