logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy podłączenie drugiego monitora wpływa na wydajność gier, FPS, procesor i kartę graficzną?

H1z19 20 Lis 2022 14:40 1965 4
REKLAMA
  • #1 20294134
    H1z19
    Poziom 3  
    Chcialbym sie zapytac co jest potrzebne do 2 monitora i czy np zmniejsza mi to ilosc fps w grach badz siada bardziej na procesor albo karte graficzna
  • REKLAMA
  • #2 20298735
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    Jeśli karta graficzna ma więcej jak jedno gniazdo wyjściowe to nic więcej nie potrzeba. System po wykryciu dwóch monitorów zapyta w jakim trybie chcesz z nich korzystać i najbardziej obciążający jest tryb rozszerzony pulpit, jeśli na jednym monitorze będziesz miał uruchomioną wymagająca aplikację to spadek jej wydajności nastąpi dopiero gdy na drugim zaczniesz też coś wymagającego robić.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20305810
    H1z19
    Poziom 3  
    Atreyu Makiavel napisał:
    Jeśli karta graficzna ma więcej jak jedno gniazdo wyjściowe to nic więcej nie potrzeba. System po wykryciu dwóch monitorów zapyta w jakim trybie chcesz z nich korzystać i najbardziej obciążający jest tryb rozszerzony pulpit, jeśli na jednym monitorze będziesz miał uruchomioną wymagająca aplikację to spadek jej wydajności nastąpi dopiero gdy na drugim zaczniesz też coś wymagającego robić.

A jeżeli karta ma 1 gniazdo to jakąś przejściówkę kupić?

Dodano po 1 [minuty]:

A jeżeli miał bym jeszcze zapytać - to gdzie taką przejściówkę kupić i jak to wpisać w internet.
  • REKLAMA
  • #4 20307699
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15525
    H1z19 napisał:
    A jeżeli karta ma 1 gniazdo to jakąś przejściówkę kupić?

Żadną - bo to nie zadziała.
    Co to za karta?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20307716
    stachu_l
    Poziom 38  
    Ocena: 1129
    Jak masz Display Port i to wspierający Multi Stream i do tego odpowiednie monitory to się da.
    https://www.youtube.com/watch?v=kHvBgTh8Y_U

Autor ma jakiś splitter ale u nas w firmie są monitory które maja po dwa DP i łączysz je w łańcuszek - dwa na pewno działają.

I jeszcze opis MST
    https://www.intel.pl/content/www/pl/pl/support/articles/000059105/graphics.htm
REKLAMA