logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ściny co 2-3 min w grze Dead by Daylight: i5-3470, 8GB RAM, GTX 1050 Ti - potencjalne rozwiązania

Savonul 24 Lis 2022 21:58 249 1
REKLAMA
  • #1 20301853
    Savonul
    Poziom 1  
    Witam, mam problem z grą i tylko wyłącznie z nią. Problem polega na tym że co jakieś 2-3 min mam lag na jakieś 5sek i znowu wszystko wraca i tak w kółko. Próbowałem już większości rzeczy: sterowniki, reinstal, zmiana jakości grafiki i dalej to samo.
    Mój sprzęt to:
    i5-3470
    8gb ram
    gtx 1050 ti
  • REKLAMA
  • #2 20301958
    VIGOR_PICTURES
    Poziom 21  
    Ocena: 148
    Witaj, póki co proponuję spojrzeć jak inni koledzy opisują swoje problemy. To co napisałeś jest zbyt ogólne więc ciężko coś doradzić. Jaki masz Ram? Jaki zasilacz? Czy wszystko jest pokręcone? Czy masz oprogramowanie w stylu MSI Afterburner? Jak wyglądają temperatury? Jakie masz dyski i w jakim stanie? Jak komputer zachowuje się w Unigine heaven w trybie benchmark? Czy komputer radzi sobie w MSI Kombustor w trybie burn-in? Napisz czy coś zmieniałeś w Biosie, czy problem pojawia się od jakiegoś czasu czy od zawsze. Jak temperatury?
    Pomocne będzie włączenie i zajrzenie do dziennika zdarzeń Windows (zwłaszcza podczas gry). Być może jeden z procesów czy sterowników ulega awarii i co jakiś czas system usiłuje go uruchomić. Swojego czasu było tak z Frapsem czy Riva statistics server.
    Miłej nocy i witaj na forum!
REKLAMA